Prieš tris metus Benediktas Vanagas savo pirmajame Dakaro ralyje startavo iš peletono galo – priešpaskutiniai. Kitąmet B. Vanago ir Andrejaus Rudnickio tandemas varžybas pradės tarp 40 geriausių pasaulio lenktynininkų. Tai reiškia, kad lenktynininkas startuos 40-tas iš 138 ekipažų, dalyvausiančių automobilių klasėje.

Primename, kad 2013 metais sportininkas startavo 159 starto nuneriu, po metų buvo jau 74.

Greitiems lenktynininkams Dakaro ralyje tenka kovoti ne tik su laiku, gendančiais automobiliais ar dykuma. Viena didžiausių problemų būna lėtesnių varžovų lenkimas. Pavyzdžiui, praėjusiais metais būdavo dienų, kai B. Vanagas per dieną padarydavo 50 lenkimų. Ištisus kilometrus jam tekdavo važiuoti prieš akis matant dulkių sienas, kas neleisdavo ne tik aplenkti varžovus, bet ir sukeldavo papildomų pavojų.

Iš viso kitų metų sausio mėnesio pradžioje sunkiausiame pasaulio ralio maratone startuos 414 ekipažų iš 53 šalių, tarp kurių – 11 moterų, 72 dalyviams šis Dakaras bus pirmasis, o jauniausiam dalyviui motociklininkui Jorgee Lacunza tik 18 metų, vyriausiam sunkvežimio vairuotojui japonui Yoshimasa Sugawara – 73–eji.

Į vieną didžiausią sporto renginių akreditavosi apie 2000, tarp jų ir „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ žiniasklaidos komanda, kuri sausio mėnesį praneš įdomiausias naujienas iš varžybų vietos.

Septintą kartą Pietų Amerikos žemyne rengiamas Dakaras aprėps 9000 kilometrų maršrutą, iš kurių 5000 kilometrų drieksis greičio ruožuose. Varžybų dalyviai važiuos per tris valstybes: Argentiną, Boliviją ir Čilę. Sausio 4 dieną Dakaro dalyviai startuos pirmajame greičio ruože Argentinoje, Buenos Airėse, o sausio 17 dieną dalyviai finišuos ten pat – Buenos Airėse.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)