„Šie metai pasiruošimui buvo ne lengvesni nei pernai, nors atrodė, kad kelias vieną kartą jau nueitas. Dakaro iššūkiai niekada nesibaigia, todėl ilgai galvoti, ar noriu važiuoti dar sykį Dakare, nereikėjo“, - DELFI sakė B. Vanagas.

Žinomas lenktynininkas kol kas neatskleidžia nei šturmano, nei automobilio, su kuriuo turėtų šturmuoti Dakaro ralį, tačiau žada jau greitai apie viską informuoti plačiau.

B. Vanagas – vienas labiausiai patyrusių Baltijos šalių automobilių pilotų. Per savo karjerą išbandęs kelias visiškai skirtingas automobilių sporto šakas. Lenktyniauti pradėjo žiedinėse lenktynėse, vėliau perėjo į automobilių ralį. Nuolat buvęs tarp lyderių savo klasėje bei absoliučioje įskaitoje 2009-2010 metais B. Vanagas startavo ralio maratonų lenktynėse ir vos debiutavęs pasiekė reikšmingų rezultatų.

Taip pat verta paminėti ir 2012 metų sėkmingą startą pasaulio ralio čempionato (WRC) Švedijos etape, kur tarp pajėgių varžovų buvo iškovota ketvirta vieta klasėje ir 27-a vieta absoliučioje įskaitoje.

2013 metų Dakaro ralyje, kuris vyko Argentinoje, Čilėje ir Peru Lietuvai atstovavęs B. Vanagas su Sauliumi Jurgelėnu galutinėje įskaitoje užėmė 65-ą vietą tarp 91 finišavusio ekipažo. Mūsiškiai vairavo automobilį „OSCar O3“.

2013 metais lenktynininkų B. Vanago ir brolių Nemuno bei Nerijaus Dagilio trio liko ištikimi „Porsche“ automobiliui ir antrą kartą susibūrė į komandą, siekdami revanšo „1000 km lenktynėse“. Atstovavę „General Financing – Autopaslauga“ komandai lenktynininkai tikslą pasiekė: startavę iš trečios pozicijos, po atkaklios kovos jie tapo lenktynių nugalėtojais.

35-ą kartą rengiamas Dakaro ralis 2014 metais vyks sausio 5-18 dienomis. Lenktynininkams per 14 dienų reikės įveikti daugiau nei 8000 kilometrų maršrutą, kuris drieksis per tris Pietų Amerikos valstybes: Argentiną, Boliviją ir Čilę.

Pernai metais dviejų savaičių Dakaro ralio iššūkiams buvo pasiryžę 153 automobilių, 183 motociklininkų, 38 keturračių ir 75 sunkvežimių ekipažai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)