Be įvairių subraižymų ir nubrozdinimų, gydytojai konstatavo kairio raktikaulio lūžį. Tai – viena dažniausių motociklininkų traumų. Paprastai jos gydymas neužtrunka (raktikaulis sutvirtinamas titano plokštelėmis), tačiau šiemet Aseno lenktynes J. Lorenzo bus priverstas stebėti per televizorių.

J. Lorenzo trauma – gera naujiena pagrindiniams jo konkurentams, „Honda“ duetui Dani Pedrosai ir Marcui Marquezui. D. Pedrosa (123 tšk.) turėjo tik 7 taškų persvarą prieš J. Lorenzo, taigi dabar galės ją gerokai padidinti. M. Marquezas (93 tšk.) galės pasaulio čempioną labiau prisivyti, o gal ir aplenkti.

Pasitraukus J. Lorenzo, lieka ir viena laisva pozicija ant nugalėtojų pakylos. Į ją tradiciškai pretenduos fantastiškai šį sezoną lenktyniaujantis Calas Crutchlow ir Valentino Rossi. Italas dabar taps pagrindine gamyklinės „Yamaha“ komandos viltimi, aistruoliai tikėsis iš jo daugiau.

Kitose klasėse taip pat verda įnirtinga kova. „Moto2“ rikiuotėje po šešių etapų didžiulę persvarą įgijo britas Scottas Reddingas (114 tšk.). Tačiau Katalonijos „Grand Prix“ pagaliau ryškiai suspindo Polas Espargaro (2 vieta įskaitoje, 79 tšk.). Sezono favoritu laikytas ispanas po tų lenktynių demonstravo ryžtą vytis S. Reddingą, todėl Aseno trasoje turėtų būti labai greitas ir motyvuotas.

„Moto3“ klasė šiemet, jau akivaizdu, bus trijų Ispanijos sportininkų kovų arena. Luisas Salonas (127 tšk.), Maverickas Vinalesas (122) ir Alexas Rinsas (101) dominuoja visuose etapuose, ir jų tarpusavio batalijos dažniausiai būna intriguojančios ir nenuspėjamos, intriga išlaikoma iki kiekvienų lenktynių paskutinių posūkių. Kas iš šios trijulės nusiteikęs labiausiai rizikuoti Asene?

Šiomis dienomis Asene lenktynininkų ir komandų planus koreguoja permainingos oro sąlygos. Tiesa, šeštadienį, lenktynių dieną, lietaus nežadama, bet sinoptikai – ne dievai, jie irgi gali klysti.

Transliacijos per „Viasat Sport Baltic“:

Šeštadienis (birželio 29 d.)

13.05 val. „Moto3“ lenktynės;
16.15 val. „Moto2“ lenktynės;
17.25 val. „MotoGP“ lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją