Antrus metus vykstantį „Rally Classic Druskininkai“ rengia automobilių sporto klubas AJAGS.

Organizatoriai parinko ir sudėtingas, ir įdomias, ir žiūrovams patogias trasas: per šeštadienį ekipažai turės įveikti 11 greičio ruožų, jų bendras ilgis – net 127,35 km. Visa ralio distancija – 442 km. Visos lenktyninės atkarpos bus įdomios.

Varžybos prasidės šeštadienio rytą, 8.00 val. Ir nors sportininkai dažnai kalba, kad pirmi greičio ruožai reikalingi „įsivažiavimui“, čia lenktynininkų išsyk lauks 17,55 km greičio ruožas. Lengva nebus...

Iki pirmos serviso pertraukos ekipažai dar turės įveikti 7,75 km atkarpą, o po to - 17,55 ir 7,75 km greičio ruožus važiuos antrą sykį.

Antroje ralio dalyje – šešių greičio ruožų dalis. Nuo 12.45 val. ekipažams po du sykius reikės nuvažiuoti 9,05 km, 10,45 km ir 7,20 km atkarpas.

Automobilių ralis

O svarbiausiu turbūt taps paskutinis greičio ruožas – 17.25 val. Čia lenktynininkų lauks pats ilgiausias – 23,35 km ilgio greičio ruožas.
Po jo ekipažai finišuos Druskininkų pramogų aikštėje greta „Europa Royale“ viešbučio ir SPA centro.

Klasikiniai automobiliai ir naujausia technika – greta

Šių metų lenktynių išvakarėse, penktadienio vakarą, ne tik Druskininkų gyventojai bei kurorto svečiai, bet ir ralio dalyviai turės puikią progą pamatyti, kaip atrodo ne pirmos jaunystės technika.

„Rally Classic Druskininkai“ organizatoriai į bene garsiausią Lietuvos kurortą sukvietė daugelio Lietuvoje veikiančių automobilių gerbėjų klubų narius. Tikimasi, kad Druskininkuose vasaros sezoną smagiu susibūrimu pabaigs tie, kurie ištikimi, myli, puoselėja ir net bando lenktyniauti konkrečių markių, modelių ar tiesiog garbaus amžiaus automobiliais. Manoma, kad ralio išvakarės taps bene didžiausiu panašiu įvairių automobilių klubų narių susibūrimu Lietuvos istorijoje. Šeštadienį istoriniai automobiliai irgi išvažiuos į lenktynių trasą, tiesa, jų laukia visai kita distancija nei ralio „Classic Druskininkai“ dalyvių.

Bus sudėlioti sezono taškai

Pagal šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato reglamentą, tik po paskutinių lenktynių bus sudėlioti visi taškai. Tiesa, kai kuriose klasėse didesnės intrigos kovoje dėl pirmos vietos jaune bėra.

Pavyzdžiui, pirmos įskaitos rikiuotėje Saulius Girdauskas yra akivaizdus lyderis, tačiau jo šturmanui Adrianui Aftanazivui taškų labai reikia: ukrainietis Lietuvoje startuoja nuo antrų šio sezono lenktynių, tad net ir 4 pergalės iš eilės jam kol kas negarantuoja čempiono titulo. Vadinasi, ekipažas sieks pergalės.

Antros įskaitos lyderis Dominykas Butvilas toli už nugaros paliko konkurentus, tačiau lenktynės Druskininkuose jam būtų gera galimybė pabandyti iškovoti pirmą pergalę Lietuvos čempionato etape. Tuo pačiu – ir šansas įrodyti, kad 2012 metų čempiono titulas nebus atsitiktinis.

Tokių dvikovų Druskininkų apylinkėse turėtų netrūkti. Nes galimybės pasitaisyti šiemet jau nebebus. O vilčių atidėti kitam sezonui lenktynininkai tikrai nenorės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)