Antrasis etapas Kačerginės Nemuno žiedo trasoje nėra pati dėkingiausia lenktynininkams, bet nuo to tik įdomiau – bent jau taip įsitikinęs D. Matijošaitis.

„Turiu greitą mašiną, bet negaliu greitai važiuoti. Kačerginė nėra pati saugiausia trasa, todėl šioms lenktynėms įrengta papildomų stabdymo zonų. Visi mano pranašumai išnyksta ir greiti „BMW“ tikrai lips ant kulnų. Bet dabar bus tik įdomiau“, – sakė lenktynininkas.

Renault Megane RS Trophy“ nebuvo konstruota tokio išskirtinio reljefo trasoms ir tokios prastos asfalto dangos, kaip Kačerginės, trasoms. Automobiliui teko gaminti kitus amortizatorius, vietomis neveikia ir aerodinamika, tad vos spustelėjus greičio pedalą, automobilį pradeda mėtyti.

„Nebuvome prieš tai išmėginę automobilio, tad visą dieną jį reguliavome. Tik po paskutinio važiavimo galiu pasakyti, kad turiu kažką panašaus į valdomą automobilį“, – sakė lenktynininkas.

D. Matijošaitis sekmadienio konfigūraciją juokais pavadino slalomo trasa – dėl saugumo papildomai įrengti trys „S“ formos posūkiai daro trasą lėtesne ir reikalauja kitokio vairavimo stiliaus. Paprastai Kačerginėje papildomai įrengiama tik viena stabdymo zona.

„Internetu rezultatus stebėję žmonės man rašė ir klausė - kodėl mes visi taip lėtai važiuojame“, – sakė lenktynininkas.

D. Matijošaičio laikas šeštadienio treniruočių metu buvo geriausias tarp visų dalyvių. Ratą jis įveikė per 1:21.8 min ir išvystė 147 kmh didžiausią greitį. A. Jasioniausko rezultatas antras – 1:23.440.

Sportininkų laukia du važiavimai po 12 ratų. D. Matijošaitis varžosi „Baltic Open“ klasėje, o A. Jasioniauskas BTC2.

Iš viso lenktynėse varžysis 20 sportininkų. Dar beveik dvigubai tiek dalyvaus 4 valandų lenktynėse, Lietuvos mini žiedo čempionato važiavimuose ir „Kumho Challenge“ varžybose, tad šiltas savaitgalis nebus nuobodus žiūrovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją