Lietuvai atstovaujantys Benediktas Čirba ir Andrius Vasiliauskas kvalifikacijoje surinko po 84 taškus ir užėmė 14-ą bei 15-ą vietas.

Poriniai važiavimai vyko besikeičiančiomis oro sąlygomis: sportininkai kovojo tiek ant sausos, tiek ant šlapios dangos. Top 32 kovose B. Čirba susitiko su Adam Zalewski. Šie sportininkai tarpusavyje kovojo pirmame Europos šonaslydžio čempionato etape ir tuomet ant paskutinio podiumo laiptelio lipo lenkas. Šį kartą važiuodamas iš paskos Benediktas atliko vieną įspūdingiausių šio etapo važiavimų ir žengė į kitą etapą.

A. Vasiliauskas kovojo su norvegu Tor Arne Kvia. Pirmojo važiavimo metu visų trijų teisėjų nuomonės išsiskyrė ir sportininkai turėjo dar kartą stoti į startą. Pakartotiniame važiavime geriau pasirodė lietuvis ir pateko tarp 16-os geriausių.

Antrame etape B. Čirba susitiko su trečią vietą kvalifikacijoje užėmusiu J. Rintanen. Važiuodamas iš paskos Benediktas vos prisilietė prie varžovo bolido, o tuo pasinaudojęs suomis išslydo iš trasos. Išnagrinėję šį incidentą teisėjai pergalę skyrė J. Rintanen.

Tuo tarpu A. Vasiliauskas Top 16 etape jėgas išmėgino su J. Shanahan. Sportininkai atliko du stiprius važiavimus, tačiau teisėjai įžvengė airio pranašumą ir abu Lietuvos sportininkai kovas baigė Top 16 etape.

Antrame Europos šonaslydžio etape nugalėjo Duane Mckeever, antrąją ir trečiąją vietas užėmė lietuvius eliminavę Jack Shanahan ir Juha Rintanen.

Čempionato įskaita po dviejų etapų:

1. Duane Mckeever
2. James Deane
3. Jack Shanahan
4. Juha Rintanen
5. Benediktas Čirba.

Europos šonaslydžio čempionato tvarkaraštis:

Gegužės 18 – 19 d. Greinbach, Austrija
Birželio 15 – 16 d. Criox En Ternois, Prancūzija
Birželio 28 – 29 d. Plockas, Lenkija
Rugpjūčio 2 – 3 d. Ryga, Latvija
Rugpjūčio 16 – 17 d. Ferropolis, Vokietija
Rugsėjo 21 – 22 d. Mondello parkas, Airija

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)