Į Rygą po ilgos pertraukos

Lenktynių trasą viduryje Rygos galime drąsiai vadinti Baltijos šalių benzingalvių meka. Čia veikia automobilių istorijos muziejus, žiedas turi kelias konfigūracijas automobilių ir motociklų lenktynėms, o rudenį į Bikerniekuose vykstantį ralio kroso čempionatą susirenka ryškiausios šio sporto žvaigždės.

Kaip pasakoja vienas iš „Autoplius.lt Fast Lap“ organizatorių Giedrius Čenkus, tai bus vienas iš užsienio etapų, bet trasa, atrodo, ranka pasiekiama.

„Labai gera čia sugrįžti po kelių metų pertraukos. Dėl čia vykstančio pasaulio ralio kroso čempionato trasa gerokai atnaujinta, todėl dar smagiau. Ir galiausiai, kelio iš Vilniaus beveik tiek pat kaip iki Klaipėdos. Komanda važiuos su beveik visa „Nissan“ modelių gama, taigi kilometrai iki Rygos ištirpsta kaip „Pols“ ledai ant saulės“, – pliusus vardija jis.

Daugiau nei šimtas dalyvių

Į antrojo etapo „Time Attack“ važiavimus užsiregistravo 103 dalyviai, todėl važiavimai dėl trasos ar asmeninio rekordo vyks visą dieną. Tarp jų – lygiai 60 automobilių, kurių vairuotojai kovos dėl kiekvieno Lietuvos RACE žiedinių lenktynių čempionato taško. O kovoti bus kur, nes trasa pilna aklų posūkių bei atkarpų, kur maksimaliai testuojama kiekvieno lenktynininko drąsa.

„Man asmeniškai patinka, kad trasoje yra pora vietų, kur reikia turėti labai didelius „cojones“. Siekiant geriausio rezultato patį pirmą ir vadinamąjį Tunelio posūkį reikia pravažiuoti nuspaudus akseleratorių. Aišku, trasa nėra tokia egzotiška kaip mūsų „Nemuno žiedas“, bet tai yra tarpinis variantas tarp pastarojo ir Estijos „Auto24Ring“ trasos“, – apie ypatybes pasakoja G. Čenkus.

Šios lenktynės žymės lygiai pusę „Autoplius.lt Fast Lap“ dešimtojo sezono. Trečiasis etapas rugpjūčio 10-11 dienomis prasidės namų trasoje – Kačerginės „Nemuno žiede“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją