Mėgstantis skaičių kalbą, paprašytas apibendrinti 12-ąjį savo Dakarą, Antanas Juknevičius viską sudėliotų taip: „Trys savaitės nesibaigiančio gyvenimo nuotykio, 12 etapų ir daugiau nei 4000 kilometrų greičio ruožų, spaudžiant gazą su vėjeliu – viskas prabėgo kaip viena diena.“

Visą tai A. Juknevičius su komanda sudėjo į beveik dviejų valandų trukmės filmą, kurį papildė nepublikuota medžiaga, atskleidžiančia vidinį Dakaro gyvenimą. Veiksmo netrūko ir dieną, ir naktį, o ten kur veiksmas – vaizdai ir kadrai įspūdingi.

Iki šiol nerodytoje video medžiagoje užfiksuotos akimirkos, leisiančios Dakaru gyvenantiems fanatikams pamatyti gyvenimo bivake ypatumus ir pasigrožėti žadą atimančiais vaizdais, kurie, kaip pasakytų A. Juknevičius, užmynus „gazas – dugnas“, lieka nepastebėti. Įvykiai ir juos fiksuojančios akimirkos sudėliotos chonologine tvarka, kad kiekvienas žiūrintysis galėtų įsijausti ir sugrįžus laiku atgal išgyventi trijų savaičių nuotykį, į kurį sausį leidosi Antanas Juknevičius su komanda.

„Norisi pasakyti ačiū visiems palaikantiems, o ypač, komandai, be kurios narių ilgo, alinančio ir pasiaukojančio darbo, Dakarai nebūtų įveikti. Partneriams, kurių pasitikėjimas ir pagalba, kartu įveikiant sunkumus - neįkainojami. Dakaro pankų fanų bendruomenei, kurių palaikymas ir užsidegimas varo į priekį. Jūs – geriausia atrama, kokią tik sportininkas gali turėti!“

„Skiriu šį filmą visiems gyvenimo lenktynininkams, skaičiuojantiems laiką įveiktais sunkumais, patirtais nuotykiais ir nepakartojamomis akimirkomis, kurias pavyksta išgyventi. Tikiu, kad greitu metu Dakare šalia statysime palapines ir nersime į šį gyvenimo dovanojamą nuotykį stačia galva visi kartu. O dabar, gero žiūrėjimo“, – pelyte spragtelėjęs ant mygtuko „paleisti“, sakė Antanas Juknevičius.

Beveik dviem valandoms prie ekranų prikaustančio Dakaro filmo, nukelsiančio laiku atgal į Saudo Arabiją kiekvieną Dakaro gerbėją, premjera vyksta Antano Juknevičiaus YouTube kanale.

„Kreda“ komandos lyderis – Antanas Juknevičius yra labiausiai patyręs lietuvis lenktynininkas, 2021-iais, pradėjęs savo 12-ąjį Dakarą. Smėlynus ir dykumas laikantis savo stichija, Dakaro panku vadinamas lenktynininkas yra tris kartus pagerinęs Baltijos šalims priklausantį geriausią rezultatą automobilių kategorijoje. 2018-aisiais Antanas Juknevičius organizatorių oficialiai pripažintas Dakaro ralio Legenda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją