Pastarosiose varžybose, vykusiose „Brands Hatch“ trasoje, J. Gelžinis sugebėjo laimėti vadinamosios „ProAm1“ klasės važiavimą.

Pasak Kauno automobilių sporto klubo „Juta Racing“ komandos vadovo Audriaus Gelžinio, skirtingai nuo skandinavų „Porsche Carrera Cup GB“, D. Britanijoje organizatoriai yra sukūrę gana patrauklią lenktynininkų skatinimo sistemą.

„Visi sportininkai skirstomi į dvi pagrindines kategorijas – „PRO“ ir „ProAm 1“. Pirmojoje važiuoja tikri automobilių sporto profesionalai, žiedinių lenktynių trasose uždirbantys pinigus ir turintys bent keleto metų dalyvavimo aukščiausio lygio varžybose stažą.

„PRO“ kategorijai taip pat priskiriami „Porsche“ automobilių gamintojo paramą (dviems jauniems sportininkams kiekvienais metais skiriama po 50 tūkst. svarų sterlingų) gaunantys pilotai.

Visi kiti D. Britanijos „Porsche Carrera Cup“ lenktynių dalyviai varžosi „ProAm 1“ kategorijoje, nors renka taškus ir bendroje įskaitoje, bei taškus ir piniginius prizus savo klasėje.

Kiekvieno lenktynių savaitgalio metu, organizatoriai išrenka ir labiausiai pasižymėjusia komandą, kuri gauna solidų 1 tūkst. svarų prizą.

„Porsche Carrera Cup GB“ debiutantas J. Gelžinis „Thruxton“ trasoje abiejuose važiavimuose buvo vienas „ProAm 1“ lyderių.

„Iš tiesų, visose lenktynėse mūsų varžovai nuo pirmos treniruotės deda naujas padangas, per keletą minučių sureguliuoja automobilio važiuoklės parametrus ir lekia maksimaliu greičiu, o mes viską dar tik turime atrasti ir išmokti“, - pripažino A. Gelžinis.

„Kalvose esantis ir daug uždarų posūkių turintis „Brands Hatch“ žiedas priskiriamas prie sudėtingiausių britiškų trasų. Jonas pirmose trečiojo etapo lenktynėse startavo iš tiesų puikiai. Nepadaręs nei vienos klaidos jis finišavo pirmas „ProAm 1“ kategorijoje ir 7-as bendroje įskaitoje.

Antrojo važiavimo prastai startavęs Jonas, prarado keletą pozicijų, todėl vėliau buvo priverstas ieškoti progų aplenkti lėčiau važiuojančius varžovus. Dėl šios priežasties finišo liniją jis kirto tik 9-as bendroje įskaitoje ir trečias tarp „ProAm 1“ grupės sportininkų“, - pasakojo A. Gelžinis.

Po trijų etapų J.Gelžinis užima 3-ąją vietą „ProAm 1“ klasės įskaitoje ir yra 9-as tarp visų 28 „Porsche Carrera Cup GB“ startuojančių pilotų.

Kol kas bendroje įskaitoje pirmauja Timas Harvey, kuris triumfavo 5 iš 6 šio sezono lenktynių ir surinko 124 taškus. Antras bendroje įskaitoje yra Michaelas Cainesas su 112 taškų, o trečias - Glynnas Geddie (72 taškai). J. Gelžinio sąskaitoje - 43 taškai.

Kitas „Porsche Carrera Cup GB“ etapas vyks birželio 5-6 dienomis, „Oulton Park“ trasoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją