Automobilių klasėje įkandin rusui seka du ekipažai iš Lenkijos – Marekas Dabrowskis ir Adamas Malyszas, abu lenktyniaujantys „Toyota Hilux“ prototipais. Po lenkų rikiuojasi čekas Miroslavas Zapletalas su „Hummer“, arabas Yahya Alhelei su „Nissan“ ir vokietis Stephanas Schottas su „Mini“.

Dakaro ralio žvaigždė ispanas Nani Roma taip ir neatsigavo po išvakarėse užklupusių negalavimų. Sportininkas sako, kad Abu Dabio dykumose jį visuomet užklumpa ta pati problema – pykinimas dėl galybės tramplinų ir kopų. Trečiame etape jis ir vėl nebaigė greičio ruožo.

Motociklų klasėje į priekį vėl išsiveržė britas Samas Sunderlandas su KTM. Jam įkandin seka patyręs ispanas Marcas Coma, taip pat su KTM. Pastarasis ir toliau neleidžia jaunam konkurentui atitrūkti, ir atsilieka tik 30 sekundžių. KTM motociklininkams įkandin seka du „Honda“ komandai atstovaujantys sportininkai – portugalas Paulo Goncalvesas ir ispanas Joanas Barreda Bortas. Pirmus tris lenktynininkus po trijų dienų skiria tik 52 sekundės.

Lietuvius V. Žalą ir S. Jurgelėną ir toliau persekiojo techninės problemos. Trečiame etape „TAEM Group“ ekipažas net nepajudėjo iš serviso zonos. Kazachstano komandos „Mobilex Racing“ mechanikai daugiau nei tris valandas vėlavo keisdami visureigio sankabos mechanizmą.

„Iš ryto grįžę prie automobilio nepatikėjome savo akimis – iki starto 25 minutės, o pavarų dėžė guli ant žemės. Pasirodo mechanikai pakeitė sankabą, tačiau sumontavus agregatus į vietą paaiškėjo, kad dingo laisva pavara. Nieko nesmerkiu, bet palygindamas galiu pagirti lietuvių mechanikus – jie dirba daug greičiau“, – sakė V. Žala.

„Apmaudu, bet tokia jau nelinksma realybė. Jei kiaurą naktį budėtume prie mechanikų, tai kaip tada dieną važiuotume. Tuo labiau, kad nebuvo didelio pagrindo jais nepasitikėti. Dieną praleidome ilsėdamiesi ir atgaudami jėgas. Optimizmo neprarandame“, - komentavo „TAEM Group“ ekipažo šturmanas S. Jurgelėnas.

Ralio organizatoriai pasidžiaugė, kad trečią maratono dieną buvo išvengta rimtesnių traumų ir nelaimingų atsitikimų.

„Antra lenktynių diena – visuomet sunkiausia. Lenktynininkai įsidrąsina, ima važiuoti ant galimybių ribos ir pasipila traumos. Tuo tarpu antradienį buvo ramiau“, – sakė vyriausiasis lenktynių medikas Dr. Seanas Petherbridge'as.

Trečiadienį lenktynininkų laukia 239 kilometrų greičio ruožas, iš kurių nemaža dalis – itin masyviomis kopomis. Pirma trasos dalis bus labai panaši į antradienio etapą. Pirmi sportininkai startuos 8 val. rytą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)