Justas sezoną pradėjo „South Garda“ kartingo trasoje, kur surengta Italijos pavasario taurė – „25 Trofeo di Primavera“. Į šias lenktynes susirinko dauguma greičiausių Europos kartingo meistrų, nes tai vienos pirmųjų sezono lenktynių. Sportininkams tai puikus pasiruošimas būsimiems nacionaliniams ir tarptautiniams čempionatams.

Justas lenktyniavo vienoje gausiausių – „Mini 60“ klasių, kurioje kovėsi net 30 dalyvių. Nors visų treniruočių metu Justas Jonušis važiavo itin greitai, tačiau kvalifikacijoje jam nepasisekė – parodytas tik dvyliktas laikas. Tačiau sportinis pyktis lietuviui padėjo atkovoti prarastas pozicijas. Pusfinalyje startavęs iš dvyliktos vietos Justas pakilo iki septintos pozicijos. Finale jam sekėsi dar geriau – startavęs septintu Justas Jonušis finišo liniją kirto antras, nuo nugalėtojo, italo Marzio Moretti atsilikęs tik šešiomis sekundėmis.

„Šiek tiek nusivyliau kvalifikacijoje, turbūt nepataikėm su padangų slėgiu, todėl nieko negalėjau padaryti. Bet vėliau padariau viską ką galiu ir savo rezultatu esu patenkintas. Žinau, kad galiu nugalėti,“ – po finišo sakė Justas Jonušis.

„ART GP“ gaminamus karto rėmus naudojantis lietuvis susilaukė daug dėmesio iš komandos vadovų. Tai viena tituluočiausių komandų. „ART GP“ savo komandas turi ne tik kartingo lenktynėse, bet ir net keliose formulės lenktynių serijose. Šios komandos gretose yra kovoję tokie žymūs sportininkai, kaip Sebastianas Vettelis, Lewisas Hamiltonas, Nico Rosbergas ir kiti. Šios komandos savininkas yra FIA prezidento Jean Todto sūnus Nicolia Todtas.

Komanda itin patenkinta Justo rodomu greičiu ir jo padedama bando įvairias kartingo rėmo konstrukcijas.

„Justas yra vienas tų retų jaunuolių, kurie labai greitai perpranta skirtingas rėmo konstrukcijas ir sugeba paaiškinti kaip jie elgiasi lenktynių trasoje. Tai mums labai padeda tobulinant techniką,“ – sako „New Force“ komandos, kurios garbę ir gina lietuvis, vadovas Paolo Zani.

J. Jonušis jau kelias savaites gyvena Italijoje ir intensyviai ruošiasi būsimam kartingo sezonui. Praėjusią savaitę jis lankėsi „ART GP“ komandos būstinėje, apžiūrėjo gamyklą, kur renkami ir konstruojami kartingai. Lietuvos čempiono vardą jau nebe pirmą kartą iškovojęs sportininkas šiemet dalyvaus Italijos ir Lenkijos kartingo čempionatuose.

„Žinoma, važiuosiu ir Lietuvoje, juk čia yra ir mano rėmėjai, draugai. Tačiau prioritetas – lenktynės Italijoje. Čia žymiai didesnė konkurencija ir geresnės galimybės man tobulėti,“ – sakė J. Jonušis.

Ironiška, tačiau pirmosios sezono lenktynės Justui turėjo prasidėti savaite anksčiau „Lonato“ trasoje. Tačiau jos buvo atšauktos dėl trasos savininkų nesutarimų su Italijos kartingo federacija. Tačiau tai Justui, kaip ir keliems šimtams kitų sportininkų, suvažiavusių į Italiją iš visos Europos, tapo puikia treniruote.

Pirmadienį lietuvis grįžta į Vilnių ir kibs į mokslus, tačiau ilgai namie nebus – jau kitą savaitę jis vėl išvažiuoja į Italiją, kur praleis visą mėnesį – mat net keturis savaitgalius iš eilės Justo Jonušio laukia lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)