Ko gero visi, kas domisi kartingo sportu, žino ir šį vardą. Danilo Rossi šiuo metu yra „DR Racing“ komandos savininkas ir įkūrėjas. Danilo komanda ne tik ruošia sportininkus lenktynėms, tačiau pati kuria ir kartingo rėmus. Dabar Danilo yra puikiai žinomas kartingo treneris, tačiau prieš gerą dešimtmetį jis net penkis kartus nugalėjo Pasaulio kartingo čempionatuose.

Šis italas tais pačiais metais laimėjo Pasaulio kartingo čempionatą du kartus skirtingose klasėse. Tai skamba tiesiog neįtikėtinai, o šio pasiekimo, mūsų žiniomis, iki šiol niekam nepavyko pakartoti.

Dabar Danilo Rossi pabaigęs profesionalo karjerą visą dėmesį stengiasi sutelkti lenktyninės technikos ruošimui ir jaunimo treniruotėms.

Prieš kelerius metus būtent šis italas treniravo kitą jauną Lietuvos lenktynininką – Kazimierą Vasiliauską. Kazimieras ir atlydėjo Justą Jonušį į „DR Racing“ komandos būstinę Italijoje.

„Įdomiai susiklosto gyvenimas. Kažkada mane treniravo Darius Jonušis. Iškeliavus į tarptautines lenktynes iš Dariaus mane globoti perėmė Danilo Rossi. O štai dabar aš jau Dariaus Jonušio sūnų Justą lydžiu į tą pačią komandą,“ – pasakoja Kazimieras Vasiliauskas.

Danilo Rossi specializuojasi būtent panašaus amžiaus lenktynininkų ruošime. Kitais metais Justas Jonušis pradės rungtyniauti didesniais kartingais, kur konkurencija tikrai didžiulė, todėl labai svarbu tinkamai pasiruošti būsimam sezonui.

KF3 klasėje naudojami gerokai platesni, tokie pat kaip ir suaugusiųjų klasėse naudojami rėmai, gerokai platesnės padangos, lenktyniavimas tokia technika reikalauja kur kas daugiau fizinių jėgų ir visai kitokio valdymo.

„KF3 klasėje paprastai būna labai daug stiprių konkurentų. Pavyzdžiui, šioje klasėje šiemet važiuoja legendinio „Formulės 1“ lenktynininko Jean Alesi sūnus Julian. Jis turi puikias sąlygas treniruotis, važiuoja geriausioje komandoje, tačiau ne visada nugali. Be to, tokios klasės kartingo valdymas gerokai skiriasi nuo to, kuriuo važiuoju dabar,“ – sako Justas Jonušis.

Danilo Rossi, po keleto dienų treniruočių negailėjo gerų žodžių Justui Jonušiui. Jaunasis lietuvis jau po pirmos dienos treniruočių gerokai pagreitėjo, todėl treneris buvo patenkintas savo naujuoju auklėtiniu.

„Matau šiame jaunuolyje nemažą potencialą,“ – po treniruočių sakė D. Rossi. Vienas žinomiausių Italijos kartingo sporto trenerių sutiko lietuvį treniruoti iki šio sezono galo, o jeigu progresas bus pakankamas, nuo kito sezono galbūt net priimti į savo komandą.

Justas Jonušis ir Kazimieras Vasiliauskas

Danilo Rossi stebėjo ir Justo Jonušio lenktynes. „Mini“ klasėje Justas dalyvavo „Trofeo d‘Estate“ turnyre „South Garda“ kartingo trasoje, kur kovėsi per pusšimtį varžovų. Visą lenktynių savaitgalį Justas važiavo tarp lyderių. Pusfinalyje lietuvis finišavo antras ir tikrai galėjo kovoti dėl nugalėtojo titulo.

Finale lietuvis turėjo startuoti iš pirmos starto eilės, tačiau pavedė technika. Sportininkams jau važiuojant į apšilimo ratą neužsivedė Justo kartingas. Kol technikai užvedė variklį, lietuvis tiesiog nebespėjo sugrįžti į savo starto poziciją ir lenktynes pradėjo iš peletono galo. Tačiau netikėtumas Justo užsispyrimui įtakos neturėjo – lietuvis aplenkė kelias dešimtis sportininkų ir finišavo dešimtas.

„Visą finalo važiavimą mane kankino ta pati bėda – variklis vis norėjo gesti ir tiesiosiose neišvystė pilnos galios. Tačiau padariau viską, ką galėjau,“ – filosofiškai apie praėjusias varžybas sakė Justas Jonušis.

Dabar lietuvio laukia intensyvi testų ir treniruočių programa – Danilo Rossi specialiai lietuviui sudarys treniruočių programą. Artimiausia užduotis – testų savaitgalis Austrijoje, „Red Bull ring“ kartingo trasoje, kur visi stipriausi Europoje KF3 klasės lenktynininkai ruošis būsimam Europos taurės finalui.

Tuo tarpu Kazimieras Vasiliauskas šį savaitgalį startuos 24 val. lenktynėse legendinėje SPA trasoje Belgijoje. Lietuvis važiuos „Mc Laren MC4-12 C“ automobiliu kartu su Estijos sportininku, buvusiu „Formulės 1” pilotu bandytoju Marko Asmeriu, buvusiu DTM lenktynininku Bruno Spengleriu ir Rusijos sportininku Aleksejumi Vasiljevu. Sportininkai kovos dėl pergalės „Pro-AM“ klasėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją