Pirmą kartą Baltijos šalių „Metų automobilį 2014“ rinksiantis žurnalas „TopGear“ nusprendė patikrinti, ar toks triukas tėra televizinė apgaulė, ar išties realiomis sąlygomis įgyvendinama užduotis.

Filmavimo darbai vyko ketvirtadienio popietę vieno prekybos centro požeminėje aikštelėje. Čia savo lankstumą bandė kiokušin karatė meistras Valdemaras Gudauskas. Jam reikėjo padaryti špagatą tarp dviejų važiuojančių „Toyota RAV4“ automobilių. Organizatoriai pripažino, kad šįkart daugiausiai sunkumų kėlė ne sportininko galimybės, o tai, kad eksperimente dalyvavę to paties modelio SUV visureigiai buvo su skirtingais varikliais.

„Vienas buvo su benzininiu, kitas – su dyzeliniu varikliu. Šiam eksperimentui reikėjo preciziško tikslumo, o dėl skirtingų variklių nebuvo lengva išlaikyti vienodą abiejų automobilių greitį“, – pasakojo žurnalo „TopGear Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Renaldas Gabartas.

DELFI skaitytojai gali pirmieji pažvelgti į šio triuko užkulisius. Ar lietuviui sėkmingai pavyko pakartoti J.C. Van Damme'o kaskadinį numerį, sužinosite kitą savaitę, prasidėjus žurnalo „TopGear“ rengiamiems Baltijos šalių „Metų automobilio 2014“ apdovanojimams.

O žemiau galite žiūrėti originalųjį veiksmo filmų žvaigždės triuką. Stovėdamas ant dviejų atbuline eiga važiuojančių ir vienas nuo kito tolstančių „Volvo FM“ sunkvežimių veidrodžių, J.C. Van Damme'as ramiai ir užtikrintai atlieka savo garsųjį špagatą. Vėliau internete pasipylė daugybė jo parodijų ir montažų.

„Tai gana neįprasta, be to, tai pirmas toks triukas, parodytas filme ar reklamoje“, - sakė superžvaigždė uždarytame Ispanijos oro uoste prieš filmuojant šią sceną.

Šis kaskadinis triukas buvo nufilmuotas be jokių pertraukų, žiūrovams paliekant tik nedidelę abejonę dėl jo autentiškumo. Prodiuserių komanda ruošėsi tris dienas, o filmavimas užtruko tik 15 minučių.

Trumpai apie „TopGear Apdovanojimus 2014“

Kitą savaitę prasidės pirmą kartą Baltijos šalių istorijoje rengiami „Metų automobilio“ rinkimai – žurnalo „TopGear Apdovanojimai 2014“. Visi konkurse pristatomi automobiliai dalyvaus daugiau nei 1500 km žygyje per devynis didžiausius Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestus. Gamintojai dalyvauti konkurse užregistravo 22 automobilius.

„TopGear Apdovanojimai 2014“ prasidės gruodžio 10 d. Vilniuje, po to automobilių karavanas keliaus į Kauną, Klaipėdą, Liepoją, Venstpilį, Rygą, Tartu, Pernu ir gruodžio 19 d. pasieks Taliną, pakeliui aplankydamas su automobilių sportu, istorija susijusias vietas ir muziejus.

Žygio metu bus surengti automobilių bandymai uždarose trasose, karjeruose ir net oro uoste, tačiau svarbiausias „TopGear Apdovanojimų 2014“ akcentas – kas vakarą rengiama automobilių paroda ir specialūs pasirodymai kiekviename iš devynių miestų. Pasirodymų metu bus siekiami automobiliniai rekordai, demonstruojami beprotiški triukai ir „TopGear Apdovanojimų 2014“ partnerio, Tartu Universiteto mokslo centro „Ahhaa“ eksperimentai.

Žygio metu „TopGear Apdovanojimų 2014“ komisija išrinks Baltijos šalių „Metų automobilį“ ir nugalėtojus dar dvylikoje nominacijų. Komisiją sudarys Lietuvos, Latvijos ir Estijos „TopGear“ žurnalo redakcijų atstovai, 30 žurnalo prenumeratorių ir kviestiniai nariai – automobilių, sporto ir pramogų pasaulio atstovai. Konkurso informacinis partneris – portalas DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)