Jimas pagal specialybę yra ginklų meistras, tačiau dėl savo daugiametės aistros ilgų distancijų lenktynėms tarp draugų turi pravardę „maratonininkas“.

Neoficialiais duomenimis, J. Briody yra 24 val. lenktynių rekordininkas – niekas kitas pasaulyje nėra daugiau kartų važiavęs tokiose maratoninėse varžybose. Prieš porą savaičių „Paul Ricard“ trasoje vykusios 24 val. lenktynės šiam sportininkui buvo jau 78-tos. Iš jų jis 22 laimėjo, o ant podiumo stovėjo net 43 kartus.

Šiais metais J. Briody be 24 val. lenktynių „Paul Ricard“ trasoje bei „ENEOS 1000 km“ lenktynių Palangoje žada dalyvauti dar trijose ilgų distancijų varžybose – 24 val. lenktynėse Rytų Vokietijoje, 25 val. lenktynėse Kalifornijoje, JAV ir vienose ilgiausių pasaulyje žiedinių lenktynių Portugalijoje, kurios tęsiasi net 32 val.

Tarp daugybės įvairiausių laimėtų varžybų J. Briody savo sėkmingiausiu sezonu laiko 2002 metus. Tada iki JAV „Grand Am“ čempionato laimėjimo pritrūko vos dviejų taškų. Jis būtų tapęs JAV čempionu, jeigu ne vieno šeimos nario liga. Jis nedalyvavo vienose lenktynėse ir prarado pirmenybių nugalėtojo titulą.

J. Briody yra lenktyniavęs ir laimėjęs daugybėje lenktynių trasų visame pasaulyje, tačiau iki šiol Lietuvoje jis dar nėra lenktyniavęs. Amerikietis važiuos BMW M3 automobiliu „Cor Euser Racing“ komandos sudėtyje kartu su kitu amerikiečiu Halu Prewittu ir olandu Coru Euseriu.

Coras Euseris
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)