„Ko gero dar nė viename žurnalistų ralyje nedalyvavo tiek dailiosios lyties atstovių, kiek jų bus šiemet“, - džiaugiasi šio projekto koordinatorius, ralį rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius.

Viena jų – Lietuvos lengvosios atletikos čempionė, TV3 sporto žinių ir laidos „Sportuok su mumis“ vedėja Vlada Musvydaitė.

„Išbandyti jėgas kolegų ralyje pakvietė jo organizatoriai. Vėliau su laidos „Sportuok su mumis“ kūrybine grupe sugalvojome supažindinti žiūrovus su ralio subtilybėmis, - pasakoja TV3 žurnalistė. – Laidoje ketiname papasakoti kokius potyrius jaučia lenktynininkas su šturmanu lėkdami siaurais, vingiuotais keliukais ir kaudamiesi net ne dėl kiekvienos sekundės, o dėl jos dalių. O kaip man perteikti tas staiga užplūstančias emocijas, tą adrenalino pliūpsnį niekada nesėdėjus lenktynininko kėdėje? Juk ne veltui sakoma: jei nori, kad ir žiūrovai tavimi patikėtų, turi tai patirti pats savo kailiu“.

Vlada tikina, jog įprastose treniruotėse, bėgimo takeliuose ji jaučiasi įprastai ir saugiai. Tačiau jau po pirmosios ralio treniruotės moteriai skaudėję visi raumenys, tad mėnesio pabaigoje prasidėsiantis žurnalistų ralis jai bus vienas didžiausių iššūkių. V. Musvydaitė kiek nuogastauja vien dėl to, kad ištisą dešimtmetį nesėdėjusi prie automobilio su mechanine pavarų dėže vairo...

Tačiau jau dabar, po pirmųjų trijų treniruočių, Vlada nesigaili, o džiaugiasi patekusi į tą galerą. Ji itin dėkinga daugkartiniam šalies automobilių ralio čempionui Vytautui Švedui už pirmąsias ralio pamokas ir sutikusiam pabūti jos vedliu netrukus prasidėsiančiose žurnalistų varžytuvėse.

Vlada įsitikinusi, jog jai tikrai pasisekė įgyti ne tik patyrusį sportininką, bet ir puikų profesionalą mokytoją, gebantį įtaigiai perteikti sukauptą ilgametę patirtį ir kelti labai konkrečias užduotis. Žurnalistė tikina, jog tai taps neįkainojamu turtu ir kasdieninėse jos kelionėse automobiliu.

Daugeliui žvaigždžių tarptautiniuose raliuose šturmanavęs V. Švedas pastebi akivaizdžią Vlados pažangą. Ją galima įvertinti ir plika akimi, tačiau bene labiausiai žurnalistės progresą iliustruoja trasoje sugaištos sekundės. Štai paskutinėje treniruotėje Kačerginėje vieną „Nemuno žiedo“ trasos ratą Vytautas su tuo pačiu „Seat Leon“, kurį Vlada vairuos Press ralyje, apsuko per 1 min. 36 sek., o jo mokinė – per 1 min. 41 sek. Tiesa, Vlada greičiausiame rate kliudė vieną kūgelį, o „švarų“ ratą ji nuvažiavo per 1 min. 43 sek.

Beveik 3,5 kilometro ilgio trasoje šis skirtumas tarp vieno labiausiai patyrusių ralio vilkų ir tik pirmąjį greičio riešutą bekremtančios debiutantės – labai trapus, leidžiantis Vladai puoselėti viltis siekti gerų rezultatų netrukus prasidėsiančiose žurnalistų ralio batalijose.

Dvylikos metų vairuotojos stažą turinti Vlada puikiai prisimena ir savo pirmąjį, moterišką „Toyota Yaris“ automobilį bei su juo įgytą patirtį.

„Nesu didelė greičio fanatikė, bent iki šio ralio, - tikina V. Musvydaitė. – Man labiau rūpi saugumas, apgailestauju, kai transportas taip teršia aplinką. Daug kas juokiasi iš mano dabartinio pasirinkimo – hibridinio „Honda Insight“ automobilio, tačiau ekologinės problemos man yra be galo svarbios ir džiaugiuosi nors taip galėdama prisidėti prie aplinkos tausojimo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)