„Vlada bus pirma moteris, su kuria antrą kartą važiuosiu viename ekipaže. Pagrindiniai tikslai – nedaryti klaidų, nevartyti kūgelių slalomo rungtyse, tolygiai greitėti ir įveikti visą trasą, o važiuojant stabiliai galima pasiekti visai neblogų rezultatų. Taip pat norėtųsi, kad tų tamsių plaukų mano galvoje nepakeistų žili arba pastarųjų atsirastų bent kuo mažiau“, – antradienį surengtoje vienoje paskutinių treniruočių prieš artėjantį „Press ralį 2015“ geros nuotaikos nestokojo V. Švedas.

Pasak lenktynininko, šiemet jis galėjęs skelbti aukcioną šturmano vietai užimti, nes turėjo mažiausiai penkis skirtingus pasiūlymus. Vis dėlto ralio meistras liko ištikimas pernykščių varžybų partnerei, apie 70 sporto šakų išbandžiusiai V. Musvydaitei.
Vlada Musvydaitė

Vlada irgi nepėsčia – tituluotam lenktynininkui iškart atkerta irgi sulaukusi vilionių iš kitų sportininkų, tačiau nedvejodama pasirinkusi kartą išbandymus jau atlaikiusį V. Švedą.

„Sporto biržos“ įkūrėja negaili pagyrų savo šturmanui, tuo pačiu einančiam ir trenerio bei ekipažo psichologo pareigas.

„Važiuodama su Vytautu jaučiuosi išties ramiai ir užtikrintai. Jis jau įrodė, kad puikiai moka sutramdyti lenktynininkę. Darysiu viską, kad mūsų tandemas trasoje patirtų kuo mažiau streso. Pernai įgijau vertingos patirties, kurią ketinu pasitelkti šių metų ralyje. Be to, per šiuos metus dalyvavau įvairiose lenktynėse, tad jaučiuosi mažumėlę patobulėjusi. Šis žurnalistų ralis man jau antrasis, be to – jubiliejinis, todėl, tikiuosi, jis bus tikrai ypatingas“, – optimizmu trykšta V. Musvydaitė.
Vytautas Švedas ir Vlada Musvydaitė

Prisimindamas pernykščius nuotykius, patirtus lenktyniaujant viename ekipaže su Vlada, Vytautas nusišypso. Tąkart skirtingų sporto šakų atstovų duetas finišą pasiekė kupini teigiamų emocijų ir naujai iškeptos lenktynininkės išmoktų pamokų. Daugkartinis šalies ralio čempionas sako negailintis patarimų ir mielai besidalijantis savo ilgamete lenktynių patirtimi ne vien su savo partnere, bet ir kitais varžybų dalyviais.

Vertingi profesionalo patarimai tikrai pravers jau penktadienį startuosiančiame „Press ralyje 2015“ ir antrajam „Sporto biržos“ ekipažui – vienam geriausių Lietuvos dviratininkų Tomui Vaitkui bei Vlados kolegai, žurnalistui Tomui Jarusevičiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją