Devynis mėnesius komoje išbuvęs „Formulės 1“ lenktynininkas iš Prancūzijos mirė vėlų penktadienio vakarą Nicos ligoninėje.

Nelaimė „Marussia“ pilotą ištiko praėjusių metų spalį, kuomet Japonijos GP lenktynių metu iš šlapios trasos išslydęs 25-erių prancūzas bolido šonu trenkėsi į traktorių, kuris buvo atvažiavęs išvežti Aadriano Sutilo automobilio.

Žinios iš Prancūzijos prieš ENEOS 1000 km lenktynių startą pasiekė ir kol kas greičiausią rikiuotės vairuotoją J. Bleekemoleną.

DELFI paklaustas apie riziką, kuri laukia trasoje, olandas prisipažino, kad nei vienas lenktynininkas negali jaustis saugus.

„Man labai gaila Juleso ir jo artimųjų. Žinau, kaip sunkiai jie kovojo su šios nelaimės padariniais. Deja, niekur nuo to nepabėgsi – rizika yra kiekvienose lenktynėse. Esame profesionalai ir negalime jos išvengti“, – kalbėjo 2008 metų Le Mano 24 valandų lenktynių LMP2 klasės nugalėtojas.

Palangoje jis vairuoja „General Financing – Autopaslauga“ komandos „Porsche 911 GT3 CUP“ automobilį. Pakaitomis su 33-ejų pilotu prie vairo sės jo brolis Sebastiaanas Bleekemolenas ir 2013 metų čempionas Benediktas Vanagas.

Kvalifikacijos laimėtojams teks ne tik ginti savo poziciją nuo konkurentų, bet ir susidoroti su po pietų žadamais krituliais.

„Lenktynės nuo to bus tik įdomesnės. Gali būti labai slidu, o tuomet bus ir incidentų, saugos automobilio fazių. Mums tai gali padėti, bet gali ir pakenkti“, – svarstė J. Bleekemolenas.

16-ą kartą rengiamos 1000 km lenktynės startuos šeštadienį 12 val. Praėjusiais metais šį maratoną laimėjo „Liqui Moly Racing Team“ su „BMW E90 Edva“ automobiliu, kurį pakaitomis pilotavo broliai Jonas ir Ignas Gelžiniai bei Edvinas Arkušauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)