Techninis komisaras ir jo pagalbininkai neturėjo didelių priekaištų ekipų parengčiai prieš atsakingą egzaminą ir visų komandų vadovus pakvietė šeštadienį prie pagrindinių lenktynių starto linijos užimti savo vietas, - tokias, kokias išsikovos kvalifikacinėse varžybose.


„Džiaugiuosi kad nusistovėjo maždaug toks pat komandų, kasmet norinčių varžytis šiose lenktynėse, skaičius, - baigus darbą techninei komisijai lenktynių spaudos centrui sakė varžybas rengiančios „Promo events“ direktorius Darius Jonušis. – Šiemet startuos viena ekipa daugiau nei pernai, tačiau komandų sąrašas kasmet gerokai keičiasi. Džiugu, kad lenktynes Palangoje atranda vis daugiau sportininkų, o lenktynių miestelyje plevėsuoja vis daugiau vėliavų, simbolizuojančių šalis, delegavusias čia savo komandas ir sportininkus“.

44 komandų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Švedijos, Vokietijos, Belgijos, Olandijos ir Didžiosios Britanijos sudėtyje – 149 lenktynininkai ir 44 komandų vadovai.


Sportininkų atstovaujamų šalių geografija gerokai platesnė, nei delegavusių savo komandas į „ENEOS 1000 km lenktynes“. Šiemet čia varžysis net trylikai šalių – Lietuvai, Latvijai, Estijai, Lenkijai, Baltarusijai, Rusijai, Vokietijai, Belgijai, Olandijai, Švedijai, Didžiajai Britanijai, JAV ir Australijai – atstovaujantys sportininkai.

Lenktynių miestelyje pirmą kartą plevėsuos Australijos ir Švedijos vėliavos. Šių šalių sportininkai čia varžysis pirmą kartą.

Jauniausias „ENEOS 1000 km lenktynių“ dalyvis – aštuoniolikmetis „Siuskpigiau.lt-Žaibelis“ komandos narys Ignas Brusokas. Keturiais metais už jį vyresnis „Domus Lumina“ atstovas Mindaugas Liatukas.

Lenktynėse varžysis net penki 23 metų sportininkai – Aistė Antanaitytė („Dynami:t Energy“), Džiugas Tovilavičius („Racetech“), Aurimas Mištautas (Kauno automobilininkų sporto klubas), Simas Juodviršis („Hoptrans-Club Port by JR Motorsport“) ir lenktynininkas iš Estijos Kren Tunder („Rednut“).

Vyriausiojo sportininko, kolegų paprastai tituluojamo aksakalu, titulas priklauso „Cor Euser Racing“ komandos nariui, amerikiečiui iš Arizonos Jim Briody. Šeštadienį, kai startuos „ENEOS 1000 km lenktynės“, jis galės džiaugtis 71 metų, 5 mėnesių ir 6 dienų amžiumi. Tai vyriausias amžiumi kada nors šiose lenktynėse dalyvavęs sportininkas.

J. Briody nepatvirtintais duomenimis yra daugiausiai kada nors pasaulyje dalyvavęs 24 val. lenktynėse. Prieš pora savaičių „Paul Ricard“ trasoje vykusios 24 val. lenktynės šiam sportininkui buvo jau 78-tosios, iš kurių jis laimėjo 22, o ant podiumo stovėjo net 43 kartus.
J. Briody, kuriam Lietuvoje tai bus debiutinės lenktynės, vairuos BMW M3 automobilį ir kartu su kitu amerikiečiu Hal Prewitt ir olandu Cor Euser sieks pergalės atstovaujamai „Cor Euser Racing“ komandai.

Šešiais metais už lenktynių aksakalą jaunesnis „Renault Clio“ vairuosiantis 65-erių Michael Bleekemolen iš Olandijos („Team Bleekemolen“), o už olandą metais jaunesnis Valdemaras Zakarauskas („Autoverslas Racing Team“).

Trasoje varžysis ir 62-jų belgas Dirk Vanrompuy („Palanga SPA hotel by Qvick Motors), 60-metį jau atšventę nuolatinis Palangoje vykstančių lenktynių dalyvis iš Didžiosios Britanijos Davidas Holandas (DFDSDHR), Rimgaudas Statnickas („Autoverslas Racing Team“) ir dar keli kiti patyrę, tačiau kovinio azarto dar nepraradę lenktynininkai.

Ir toliau populiariausias šių maratoninių lenktynių automobilis išlieka BMW, kurių šiemet pagrindinių lenktynių trasoje matysime net 20 - pradedant pirmosios serijos dyzeliniais ir baigiant specialiai ilgų nuotolių lenktynėms ruoštais, tokiais galiūnais kaip „BMW M3 GTR“, „BMW M4“, „Porsche 911 GT3 Cup“, „Aquila SR1“ ir kitais monstrais, kuriuos vairuos didžiausias ambicijas puoselėjančių komandų sportininkai.

„ENEOS 1000 km lenktynių“ trasa skries penki įvairių modifikacijų ir skirtingo galingumo „Porsche“, keturi „Honda“, trys „Volkswagen“, du „Renault“ po vieną „Alfa Romeo“, „Audi“, „Aquila SR1“, „Ford“, „Ginetta“, „Lexus“, „Kit Car“, „Lada“, „Mitsubishi“ ir „Toyota“ automobiliai.

Pirmoji detalesnė pažintis tiek su sportininkais, „ENEOS 1000 km lenktynių“ dalyviais, tiek su jų kovine technika palangiškių ir kurorto svečių laukia jau rytoj, liepos 16-ąją, kai 10.30 val. centrinę Vytauto gatvę užtvindys spalvingas lenktynių paradas, ir ten pat vyksiantis visų komandų pristatymas bei iškart po jo prasidėsianti didžiojo maratono uvertiūra – trumpos, dinamiškos ir labai azartiškos „Dynami:t Super Sprint“ lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją