Vienas pajėgiausių dalyvių rikiuotėje – praėjusių metų kvalifikaciją laimėjęs ir trasos rekordą pagerinęs „Aquila CR1 S65“. Jį paeiliui pilotuos keturi lenktynininkai: Ramūnas Čapkauskas, Deividas Jocius, Vadimas Gitlinas ir Tomas Šipkauskas. Vis dėlto šis automobilis yra kitoks nei pernai. Vietoj prieš tai naudotos 7 litrų darbo tūrio 550 AG „Chevrolet“ jėgainės, jame įmontuotas aštuonių cilindrų 4.0 l BMW variklis, išvystantis 480 AG ir 430 Nm. Komanda atsinaujinimais tikisi išspręsti patikimumo problemas, kurios sutrukdė pasirodyti geriau praėjusiose lenktynėse.

Kita į pergalę pretenduojanti komanda – jungtinis Benedikto Vanago bei brolių Nemuno ir Nerijaus Dagilių ekipažas. Lenktynininkai vairuos „Porsche 911 GT3 Cup S“ ir atstovaus „General Financing – Autopaslauga“ komandą. Priešingai nei pagrindinių varžovų – šios komandos automobilis greitesnis nei naudotas pernai metais. Taip pat tai vienintelis ne prototipų klasės automobilis – jis sukurtas pagal standartinį „Porsche 911 GT3“. Kruopščiai paruoštas žiedinių lenktynių meistro Jürgeno Alzeno dirbtuvėse Vokietijoje, šis „Porsche“ turėtų būti greitesnis ir kur kas patikimesnis, nei pernai naudota technika.

Svečiai iš užsienio taip pat bus stiprūs. Pajėgiausias ekipažas – nebe pirmus metus Palangoje dalyvaujantys belgai startuos su „BMW M3 Silhouette“ prototipu. 2010-aisiais jiems pavyko nugalėti lenktynėse – tąkart jie trasą įveikė per 9 valandas ir 3 minutes. Puikiai pažįstantys lietuvišką trasą Steve Vanbellingenas bei Wardas Sluysas taip pat taikiklyje, be jokios abejonės, matys tik pirmą vietą.

Netikėtumų gali pateikti nemažai kitų dalyvių, pavyzdžiui „Radical SR5“ prototipą vairuosiantys Arūnas Granskas, Rokas Steponavičius ir Ernesta Globytė. Tačiau ilgų distancijų lenktynės yra žavios tuo, kad nugalėtoją prognozuoti čia itin sunku. Nenuspėjamos oro sąlygos ir specifinė trasa įveda savų korekcijų. Iš skirtingose vietose įrengtų techninio aptarnavimo bei kuro papildymo zonų, nemažai išlošia ekonomiškesni, tačiau ne patys greičiausi rikiuotės automobiliai. Puikus to pavyzdys – 2011 metais nugalėjęs „Honda Civic“ lenktynininkų ekipažas, už nugaros palikęs ne vieną kur kas pajėgiau atrodžiusį varžovą.

Į klausimą, kas triumfuos Palangoje, geriau atsakys pirmieji važiavimai. Jau šį ketvirtadienį – liepos 11-ąją - prasidės pirmosios treniruotės. Dalyvius trasoje bus galima išvysti ir penktadienio treniruočių bei kvalifikacinių važiavimų metu. O savaitgalio kulminacija taps liepos 13-ąją (šeštadienį) startuosiančios keturioliktosios 1000 km lenktynės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)