Nustatyta, kad miesto visureigių turėtojai per metus, lyginant su sedanų, universalų ir hečbekų vairuotojais, degalams išleidžia beveik 570 eurų daugiau, skelbia autoexpress.co.uk. Tyrimas analizavo degalų ekonomijos ir automobilio tipo ryšį. Ekspertai nagrinėjo nedidelių, vidutinio dydžio ir didelių miesto visureigių degalų sąnaudas. Jos buvo lyginamas su panašaus dydžio sedanais, universalais ir hečbekais.

Tyrimo metu buvo spėjama, kad per metus vairuotojai nuvažiuoja 15600 kilometrų. Paaiškėjo, kad tokių kompaktiškų miesto visureigių kaip „Renault Captur“, „Audi Q2“ turėtojai per metus degalams išleidžia vidutiniškai 1270 eurų – tai 150 eurų daugiau nei tokių nedidelių automobilių kaip „Ford Fiesta“ ir „Volkswagen Polo“ savininkai.

Nedideli miesto visureigiai, pavyzdžiui, BMW X1 ir „Volvo XC40“, per metus degalų prasme 180 eurų kainuoja daugiau nei tokie vidutinio dydžio automobiliai, kaip „Honda Civic“ ir „Volkswagen Golf“. Kalbant apie vidutinio dydžio miesto visureigius „Peugeot 3008“ ir „Kia Sportage“, metinės sąskaitos už degalus yra 230 eurų didesnės nei vidutinio dydžio universalų, ir 211 eurų daugiau nei tokių hečbekų kaip „Skoda Octavia“ ir sedanų „Audi A4“.

Daugiausia pinigų degalams per metus išleidžia didelių miesto visureigių vairuotojai. Tokių mašinų kaip „Volvo XC90“ ir BMW X5 savininkai per metus, kaip teigia „Which?“, piniginę paplonina maždaug 474 eurais daugiau nei tokių gigantų kaip „BMW 5 Series Touring“ turėtojai ir 384 eurais daugiau nei tie, kurie vairuoja tokius erdvius automobilius kaip „Ford Galaxy“ ir „Vokswagen Sharan“.

Be to, kritikuojamos ne tik papildomos išlaidos degalams. Miesto visureigiai jau seniau sulaukė kritikos dėl didelio emisijų kiekio, teigia aplinkos apsaugos stebėsenos agentūra „Klimato kaitos kabinetas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)