Ši komanda yra beveik nuolatinis svečias ant podiumo – savo klasėje „Autoverslo“ komandos sportininkai yra iškovoję daugybę prizinių vietų.

Pristatome „Autoverslo“ komandą:

Valdemaras Zakarauskas. 64 metų sportininkas yra vienas labiausiai patyrusių šių lenktynių dalyvių. Valdemaras aktyviai lenktyniauja jau 35 metus – dar nuo tarybinių laikų, nuo 1980 metų.

Jis dalyvavo beveik visose 1000 km lenktynėse – šios jam bus jau dvyliktos. Šiuo automobiliu jis lenktyniaus jau aštuntą kartą.

Rimgaudas Statnickas. 60-metis sportininkas taip pat yra vienas labiausiai patyrusių vis dar lenktyniaujančių sportininkų ne tik šiose lenktynėse, bet ir visoje Lietuvoje. Tai žmogus, kurį galima įvardinti kaip legendinių Lietuvos žiedinių lenktynių sportininkų. Rimgaudas dar tarybiniais laikais lenktyniavo ir buvo daugkartinis Lietuvos ir visos tarybų sąjungos čempionas bei rinktinės narys. Jo, kaip lenktynininko karjera tęsiasi net 38 metus.

1000 km lenktynėse jis varžosi jau devintą kartą. Geriausias pasiekimas 1000 km lenktynėse – 2 vieta bendroje įskaitoje, pasiekta 2001 metais. 2007 metais iškovota I vieta A3000 klasėje.

Rimgaudas yra vienas nedaugelio, kurie komandoje užima iš karto dvi pareigas – ir lenktyniauja, ir yra komandos vadovai.

„Turint gerus komandos narius – viskas yra įmanoma“, – sako R. Statnickas apie tokias dvigubas pareigas komandoje. Jis komandai lenktynėse vadovauja vienuoliktą kartą.

Apie sėkmę lenktynėse Rimgaudas sako lakoniškai – sėkmė susideda iš dviejų dalykų. Pirmas – teisingas strategijos sudarymas prieš lenktynes ir antras – tikslus jos laikymasis lenktynių metu.

Teisingai viską sudėliojus lenktynėse svarbu neprarasti geros nuotaikos ir finišas ant podiumo yra logiškas.

Fizinę ir kartu sportinę formą komanda palaiko kartingo trasoje. Anot komandos vadovo, tai puikus būdas suderinti abu dalykus, nes toks sportas reikalauja iš vairuotojų ne tik tikslaus kartingo valdymo, bet ir labai daug fizinių jėgų.

Apie specialų maistą lenktynėse Rimgaudas Statnickas atsako taip pat itin trumpai: „bananai, šokoladas ir vanduo,“ – šypsosi seniausiai „ENEOS 1000 km“ lenktynėse važiuojantis sportininkas.

Andrejus Teras. Jauniausias komandos narys tradiciškai savo gimtadienį švenčia „ENEOS 1000 km“ lenktynių metu. Šiais metais lenktynių metu jam sukaks 42-eji. Nors šioje komandoje jis jauniausias, tačiau 27 metų lenktynininko patirtis kalba pati už save.

„ENEOS 1000 km“ lenktynės šiais metais Andrejui bus jau dvyliktos. Didžiausi pasiekimai – trys pirmos vietos skirtingais metais skirtingose klasėse: 2007 m. laimėta tarp A3000 klasės dalyvių, 2009 m. iškovota pergalė A2000 klasėje, o prieš trejus metus – pirmoji vieta A3000+ klasėje.

Šiuo „Audi“ automobiliu A. Teras lenktyniaus jau septintą kartą.

„Autoverslo” komanda „ENEOS 1000 km“ lenktynėse yra viena seniausių dalyvių – šiemet jiems tai bus keturioliktos lenktynės – jie nėra dalyvavę tik dvejose. Tris kartus ši komanda yra iškovojusi pirmąsias vietas savo klasėje.

Gaila, tačiau pernai „Autoverslą“ pavedė gedimai. Po keleto nors ir smulkių tačiau daug laiko kainavusių gedimų komanda nusirito tik į 18 vietą bendroje įskaitoje.

Šių metų tikslas – kaip visada, podiumas savo klasėje. Šiais metais nusipelnęs veteranas „Audi A4 Turbo Quattro“ kovos A3000 klasėje ir žada parodyti jaunimui, kad dar gali pakovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją