Tarp rastų automobilių yra tokių kaip „Ferrari“, kuriuo važinėjo aktoriai Alainas Delonas ir Jane Fonda, ir „Talbot-Lago“, buvęs ekstravagantiškojo Egipto karaliaus Farouko automobilis. Fermoje taip pat „miegojo“ tokių legendinių markių kaip „Bugatti“, „Hispano-Suiza“, „Panhard-Levassor“, „Maserati“, „Delahaye“, „Delage“ ir kitų atstovai.

Visi modeliai surinkti per šeštąjį-aštuntąjį praėjusio amžiaus dešimtmečius, juos kolekcionavo verslininkas Rogeris Baillonas, svajojęs juos restauruoti ir atidaryti muziejų. Tačiau sustojus verslui gražios užmačios žlugo, todėl R. Baillonui teko parduoti apie pusšimtį automobilių.

Nuo tada jo kolekcija dūlėjo apleista ūkiniuose pastatuose. R. Baillonas mirė prieš dešimtmetį, o jo sūnus Jacques, kuris paveldėjo kolekciją, šį pasaulį paliko pernai. R. Baillono vaikaičiai neturėjo supratimo, koks lobis stovi fermoje, todėl pakvietė specialistus iš aukciono namų „Artcurial Motorcars“ įvertinti kolekciją.

Jie aptiko 1956 m. gamybos „Maserati A6G Gran Sports“, kurio kėbulą sukūrė dizaineris Frua – tokių modelių visame pasaulyje yra tik trys, todėl šio egzemplioriaus vertė – 800 tūkst.-1,2 mln. eurų.

Tačiau didžiausiu atradimu tapo 1961-ųjų „Ferrari 250GT SWB California Spider“, vienas iš 37 pagamintų istorijoje. Jį naują įsigijo Gerardas Blainas, o paskui pardavė kitam prancūzų aktoriui A. Delonui, kuris buvo ne kartą įamžintas važinėjantis su J. Fonda. Manoma, kad šio modelio vertė – 9,5-12 mln. eurų.

Akivaizdu, kad kai kurie kolekcijos automobiliai yra surūdiję ir apgriuvę, yra ir geros būklės modelių.

Planuojama, kad dalis automobilių bus parduota 2015 m. vasario 6 d. aukcione Paryžiuje.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)