Lenktynes organizuojančios „Promo events“ vadovai džiaugiasi, jog dabar, likus dar bemaž pusantro mėnesio iki renginio, jau sulaukta per 40-ties komandų dėmesio. Tad galima prognozuoti, jog šiemet „ENEOS 1000 km lenktynės“ bus masiškesnės, nei pernai, kai prie lenktynių starto linijos išsirikiavo 43 ekipos.

Lietuviškajam 1000 km automobilių maratonui įtemptai ruošiasi ir „Samsonas Racing“ komanda, į Palangą ketinanti deleguoti net du ekipažus.

Ir pernai trasoje jau matytą ir gana greitai važiavusį BMW M3, kurio ratus suka 3000 kubinių centimetrų darbo tūrio variklis, pasikeisdami pilotuos Gediminas Vilimas, Mantas Jančiauskas ir Mindaugas Liatukas, besivaržysiantys A3000 klasėje.

„Jei paminėčiau antrojo ekipažo lenktynininkus Deividą Jocių, Mindaugą Varžą ir Martyną Samsoną, dažnam gali kilti visai pagrįstas klausimas – kuo čia dėtas ralis kalbant apie artėjančias 1000 km batalijas?“, – sako „Samsonas Racing“ komandos vadovas ir vienas iš jos pilotų M. Varža.

Iš tiesų, šie lenktynininkai pripažinti šalies ralio meistrai, savo meistriškumu ne kartą žavėję įvairių varžybų žiūrovus. Tačiau ir žiedinių lenktynių trasoje jie nepėsti ir anaiptol nenusiteikę tenkintis vidurio rikiuote, nekalbant jau apie galą.

„Neslėpsiu, jog šiais metais abu su Martynu prioritetą skiriame Lietuvos automobilių ralio čempionatui, tačiau 1000 km lenktynės – labai smagus ir nuostabiai suorganizuotas renginys, todėl tiesiog negalime sau leisti atsisakyti galimybės išbandyti jėgas šiose puikiose lenktynėse“, – tvirtina komandos vadovas M. Varža.

Nors ekipos sudėtis jau patvirtinta, komandos vadovas, norėdamas išlaikyti intrigą, nesutiko atskleisti paslapties kokį automobilį šie lenktynininkai išvairuos į „ENEOS 1000 km lenktynių“ trasą.

Pasak jo, antrasis automobilis dar ruošiamas, jo kol kas dar nėra Lietuvoje ir jis būsiąs šiek tiek įdomesnis ir labai greitas, su kuriuo ekipa turi tvirtai pagrįstų ambicijų nelikti rikiuotės gale.

„Mūsų komanda ir kolektyvas specializuojasi sportinių automobilių ir jų sudedamųjų komponentų gamyboje bei prekyboje, esame daugelio pasaulyje plačiai žinomu top ženklų įgaliotieji atstovai Lietuvoje, todėl į 1000 km lenktynes žvelgiame ir kaip į svajonių poligoną, teikiantį tinkamiausią galimybę realiomis sąlygomis išbandyti tam tikrus naujus produktus, tokius kaip pavarų dėžes, sankabas, amortizatorius ir kt.“, – pripažįsta ekipos vadovas M. Varža, įžvelgiantis žiedinių lenktynių progresą šalyje ir neabejojantis, jog tam didžiausią įtaką daro 1000 km lenktynės ir gera jų aura.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)