Tądien Radviliškyje ir jo apylinkėse vyks tarptautinio „Press ralio 2014“ baigiamosios batalijos, iš kurių bene didžiausią susidomėjimą kelia 15 val. miesto įkūrėjų Radvilų vardu pavadintoje gatvėje prasidėsiančios paralelinio slalomo varžybos. Jų dalyviai rungsis dėl Miesto taurės.

Automobilių sporto gerbėjai galės gėrėtis pusšimčio ekipažų, kurių sudėtyje – Lietuvos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Suomijos, Lenkijos ir kitų šalių žurnalistai – varžytuvėmis, iš arti pamatyti žiniasklaidos atstovus, pažįstamus iš rašinių spaudoje, žurnaluose, girdimus radijo eteryje, matomus televizijos ekranuose. Tarp jų – ir daugelio pamėgtos TV žvaigždės, LNK žinių vedėja Agnė Zacharevičienė, tos pačios televizijos sporto žinių vedėja Asta Žukaitė, kurios žvaigždė visu ryškumu švietė neseniai pasibaigusiame LNK „Šokių ant ledo“ projekte ir kuriame ji kartu su Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionu Sauliumi Ambrulevičiumi iškovojo garbingą antrąją vietą, Lietuvos lengvosios atletikos čempionė, TV3 sporto žinių ir laidos „Sportuok su mumis“ vedėja Vlada Musvydaitė, portalų lrytas.lt ir autoledi.lt žurnalistės Ilona Steponėnė bei Laima Staknytė-Patinskienė ir daugybė kitų.

Žvaigždžių ekipažuose šturmanų vietas užims visas Lietuvos ralio elitas – Vytautas Švedas, Rokas Kvaraciejus, Deividas Jocius ir kiti.

Žinoma, net ir tą savaitgalį daugelis žurnalistų negalės palikti savo postų ir rengs reportažus iš Radviliškyje vyksiančių kolegų lenktynių.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šiemet 19-asis tarptautinis „Press ralis 2014“ ir jo dalyviai pagaliau atrado ir Radviliškį, kad lenktynių trasos drieksis ir mūsų rajono savivaldybės teritorija, - sako itin daug patarimais, savo entuziazmu bei iniciatyva prie renginio organizavimo prisidėjęs Radviliškio meras Darius Brazys. - Šis ralis – tai kartu ir puiki galimybė ne tik mūsų šalies žiniasklaidos atstovams iš arčiau pažinti Radviliškį, svetingus jo žmones, o radviliškiečiams – pirmąjį kartą išvysti adrenalino kupinas lenktynes miesto gatvėmis, apsilankyti senų automobilių parodoje, dalyvauti Radviliškio rajono meno mėgėjų kolektyvų koncerte. Manau, kad gegužės 31-ąją mūsų mieste rengiamas ralis suteiks visiems daug smagių įspūdžių, išskirtinių akimirkų ir viliuosi, jog ir kitais metais ralio organizatoriai neaplenks Radviliškio“.

Dar viena magiška šių lenktynių traukos detalė – renginio organizatoriai suteiks galimybę šią uždarą trasą Radvilų gatvėje išbandyti ir vietiniams greičio mėgėjams.

Lankydamiesi Radviliškyje, viename svarbiausių šalies geležinkelio mazgų, „Press ralio 2014“ dalyviai neišvengs glaudesnių kontaktų su šios transporto priemonės atstovais.

„Radviliškį šių lenktynių dalyviai pasieks likus savaitei iki daugiau nei 40-yje pasaulio šalių minimos Tarptautinės saugaus elgesio geležinkelio pervažose dienos. Ją mini ir Lietuva, ne vien skatindama vairuotojus bei pėsčiuosius laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų kertant geležinkelio pervažas, bet ir organizuodama įvairias priemones, padedančias gerinti eismo saugumą, - sako AB „Lietuvos geležinkeliai“ vidaus administravimo ir saugos departamento direktorius Vaclovas Zabarauskas. – Žinoma, į savo šventę susirinkusių žiniasklaidos atstovų neapkrausime specialiomis užduotimis, tačiau išsamesnę pažintį su Lietuvos geležinkeliais ir jų istorija bei vieną itin atraktyvią rungtį, tapsiančią tikru siurprizu – garantuojame“.

Tarptautinis „Press ralis 2014“ finišuos gegužės 31-osios vėlų vakarą istoriniame Burbiškio dvare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)