Gegužės 30-ąją jis startuos prie Panevėžio rajone esančios, kelioms dienoms ralio baze tapsiančios „Smiltynės sodybos“, kur iškart prasidės batalijos dėl vieno pagrindinių šio renginio rėmėjų - „Continental“ - taurės.

Pirmąją varžybų dieną devynioliktojo Press ralio dalyviai rungtyniaus Panevėžio mieste ir rajone. Jo dalyviams teks įveikti keletą specialiųjų ruožų Pajuostės karinėje bazėje, kur ralistais tapusiems žurnalistams teks pademonstruoti visą savo meistriškumą ne tik greičio ruožuose, bet ir specialiose karinėse rungtyse, o desertas visam ralio desantui – kariškos technikos paroda ir įprasti kareiviški pietūs, kokius ragauja šalies sargybiniai.

„Press ralio 2014“ dalyviai 16 val. apsilankys neseniai duris atvėrusiame bei veiklą pradėjusiame Panevėžio darbo rinkos mokymo centro autodrome, kuris yra pirmasis toks Lietuvoje ir kuriame važiavimo sąlygos keičiasi tarsi filme. Tad ralio dalyviams net ir kepinant saulei teks pademonstruoti vairavimo įgūdžius slidžioje, tarsi blizgančiu ledu padengtoje aikštelėje, ir pliaupiant dirbtinei liūčiai, ir iškilus kitiems netikėtumams.

Pirmosios dienos batalijas užbaigs įdomios ir nenuspėjamos, žiūrovams itin patogios stebėti paralelinio slalomo lenktynės prie „Bauhof“ prekybos centro, kurios prasidės 17 val. ir kurios turėtų itin sudominti vietinius automobilių sporto gerbėjus. Mat trasą palikus žurnalistams bus suteikta proga joje visą savo įgūdžių arsenalą pademonstruoti vietos lenktynininkams. Po jų greičiausias mėgėjas namo sugrįš su Panevėžio miesto mero taure, o prizininkai – su „Lestos“ ir „Alto“ apdovanojimais.

Antroji ralio diena, gegužės 31-oji, prasidės batalijomis dėl „Toyota“ taurės. Daugumoje specialiųjų ruožų, kuriuos neabejotinai stebės daug žiūrovų, varžybos vyks Radviliškyje bei Šiauliuose. Šiauliečiai ko gero rinksis pamėgtą Bačiūnų gatvėje esantį miesto kartodromą, kuriame kovos prasidės 11 val., arba paralelines lenktynes prie prekybos centro „Tilžė“, kur pirmieji ekipažai prie starto linijos išsirikiuos 11.40 val.

Aštriausių kovų Radviliškyje laukiama po pietų, 15 val., kai miesto įkūrėjų Radvilų vardu pavadintoje gatvėje prasidės slalomo varžybos, kurių dalyviai rungsis dėl Miesto taurės.

„Šis ralis – tai kartu ir puiki galimybė ne tik mūsų šalies žiniasklaidos atstovams iš arčiau pažinti Radviliškį, svetingus jo žmones, o radviliškiečiams – pirmąjį kartą išvysti adrenalino kupinas lenktynes miesto gatvėmis, apsilankyti senų automobilių parodoje, dalyvauti Radviliškio rajono meno mėgėjų kolektyvų koncerte. Manau, kad gegužės 31-ąją mūsų mieste vyksiantis „Press ralis 2014“ suteiks daug smagių įspūdžių, išskirtinių akimirkų ir viliuosi, jog ir kitais metais šių lenktynių organizatoriai neaplenks mūsų miesto ir jo apylinkių“, - sako negailėjęs pastangų rengiant ralį Radviliškio meras Darius Brazys.

Neliks nuskriausti ir Radviliškio autosporto mėgėjai, kuriems, kaip ir panevėžiečiams, bus suteikta proga išbandyti šią uždarą trasą Radvilų gatvėje.

Lankydamiesi Radviliškyje, viename svarbiausių šalies geležinkelio mazgų, „Press ralio 2014“ dalyviai neišvengs glaudesnių kontaktų su šios transporto priemonės atstovais. Juolab, kad renginį remia ir AB „Lietuvos geležinkeliai“, 14 val. šalia miesto simbolio garvežio suteiksiantys progą pasivaržyti vienoje itin atraktyvioje rungtyje.

Nors renginio programa kupina įvairovių ir itin intensyvi, šiemetinis ralis bus kaip niekada kompaktiškas ir efektyvus, o dalyviams neteks nuobodžiai sukant tuščius kilometrus. Iš viso per dvi dienas teks nuvažiuoti tik apie 300 kilometrų, tarp kurių - 24 specialieji ruožai.

Šio projekto koordinatorius ir ralį rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius džiaugiasi ne gerai sustyguota renginio organizacija ar įdomiomis rungtimis, o dalyviais, kurių kasmet daugėja, plečiasi jų atstovaujamų kraštų geografija. Nors dalyvių registracija dar tęsiasi, galima pasidžiaugti, kad jau 19 metų be pertraukų Lietuvoje rengiamą žurnalistų ralį šiemet pirmą kartą atrado kolegos iš Suomijos, renginiui lieka ištikimi ne tik kaimynai latviai ar estai, bet ir lenkai, ukrainiečiai ir kolegos iš kitų šalių.

„Šiemet itin gausu dailiosios lyties atstovių, pramogų pasaulio ir TV žvaigždžių, kurios visad susilaukia papildomo ažiotažo, - teigia V. Valiukevičius. – Žiūrovai galės paprašyti LNK žinių vedėjos Agnės Zacharevičienės, tos pačios televizijos sporto žinių vedėjos Astos Žukaitės, kuri pasibaigusiame „Šokių ant ledo“ projekte kartu su Lietuvos dailiojo čiuožimo čempionu Sauliumi Ambrulevičiumi iškovojo garbingą antrąją vietą, Lietuvos lengvosios atletikos čempionės, TV3 sporto žinių ir laidos „Sportuok su mumis“ vedėjos Vlados Musvydaitės ir kitų autografų. Žvaigždžių ekipažuose šturmanų vietas užims visas šalies ralio elitas – Vytautas Švedas, Rokas Kvaraciejus, Deividas Jocius ir kiti“.

Be greičiausių šalies žiniasklaidos atstovų, kurie visuomet griežė pirmaisiais smuikais, šiemet itin pajėgi bus svečių klasė. Ralio automobiliu tituluojamą „Toyota“ vairuos bene didžiausią patirtį iš svečių turintys Edmundas Povilauskas su Donatu Drabavičiumi.

Kai varžovai šios klasės dalyvių sąrašuose išvydo ir šalies ralio čempionato dalyvio, neseniai startavusio sunkiame Norvegijos ralyje Vaidoto Žalos, žurnalistų raliui rengiančio „Toyota“ automobilį, pavardę, daugelis klausimų, kaip sakoma, atpuolė...

Tačiau ne garsūs vardai lemia. Pripažintam meistrui pirštinę meta DNB banko atstovas Arūnas Lekavičius su Ąžuolu Žadeika ir jau antrajame žurnalistų ralyje startuosiantis „Lietuvos geležinkelių“ Klaipėdos filialo darbuotojų Martyno Padgurskio ir Tomo Šilgalio ekipažas, šįkart į trasas išvairuosiantis „arti 200 arkliukų“ turintį „Renault Clio Sport“.

„Pasiilgome pergalių“, - taikliai dviem žodžiais tikslus ir ambicijas žurnalistų ralyje įvardijo sporto meistras, 2007 m. Europos automobilių ralio-kroso čempionate iškovojęs trečiąją prizinę vietą ir kaip geriausias tokio rango varžybų debiutantas FIA į vertintas „Metų atradimo“ prizu M. Padgurskis.

Tarptautinis „Press ralis 2014“ finišuos gegužės 31-osios vakarą istoriniame Burbiškio dvare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją