Du absoliučiai vienodus, net vienos spalvos naujuosius „Peugeot 308“ automobilius „Press ralyje 2014“ debiutuojančioms TV žvaigždėms, LNK atstovėms Agnei Zacharevičienei ir Astai Žukaitei-Nalivaikienei, kurioms šiose lenktynėse šturmanaus šalies ralio meistrai Rokas Kvaraciejus ir Deivydas Jocius, ketino pateikti ir „Peugeot“ įgaliotasis atstovas Baltijos šalyse „KW Bruun Baltic OU“.

Tačiau, kaip patikino jos atstovas Vitalijus Eidimtas, naujasis „Peugeot“ modelis toks populiarus, kad nepaisant gerų norų nepavyko ketinimų įgyvendinti. Tad TV žvaigždėms pasiūlyti du „Peugeot 308“ automobiliai su vienodo darbo tūrio – 1,6 litro – varikliais, tik vienas jų benzininis, o kitas varomas dyzelinu.

Labai nedaug skiriasi ir jų išvystoma galia (benzininis – 92 kW, o dyzelinis – 85 kW).

Tačiau to užteko, todėl moterys, besidalindamos automobilį, nusprendė susikauti tarpusavyje slalomo trasoje. Susitarta, jog dvikovos laimėtojai „Press ralyje 2014“ atiteks benzinu varomas „Peugeot 308“, o pralaimėjusiai – dyzelinu.

Kaip ir dera, kad nugalėtojos nenulemtų atsitiktinumai, pasirinktas vienas automobilis, su kuriuo abi pretendentės turėjo įveikti tris skirtingas slalomo trasas. Pirmąją dvikovą laimėjo Asta, o antrąją – Agnė.

Lemiamoje, trečioje slalomo trasoje devyniomis dešimtosiomis sekundės dalimis vėl greitesnė buvo A. Žukaitė, kuriai ir atiteko 7 AG pajėgesnį benzininį variklį turintis „Peugeot 308“.

Draugiškas Agnės bučinukas į varžovės skruostą reiškė garbingos dvikovos pabaigą ir džiaugsmą dėl dar vienos naudingos treniruotės prieš penktadienį prasidedančias tikrąsias batalijas.

15min.lt žurnalistas Paulius Sviklas su Mindaugu Dūda į ralio trasas išvairuos „Nissan Note“ automobilį, kurio 1,2 litro variklis su kompresoriumi išvysto 98 AG, o kitas „Nissan“ komandos ekipažas – Mindaugas Plukys su Henriu Daumu – tramdys irgi „Nissan Note“, tik su 1,5 litro darbo tūrio dyzeliniu varikliu.

„Tai du vikrūs ir labai manevringi automobiliai, todėl slalomo trasoje juos pilotuojantys turėtų jaustis lyg žuvis vandenyje“, - įsitikinęs M. Plukys.

Vienas tituluočiausių žurnalistų ralių dalyvių, šios ekipos narys Renaldas Gabartas su Vincu Gerdžiūnu liko ištikimi ne vieną pergalę jiems padovanojusiam „Volgswagen Golf“.

Moterims skirto portalo Autoledi.lt atstovės, portalo kūrybos vadovė Laima Staknytė-Patinskienė su ilgamete šio ralio šturmane Lina Leonavičiūte startuos su „Ford Fiesta“, varoma tik vieno litro darbinio tūrio „Ecoboost“ variklio.

Tai – tik dalis dalyvių, o kitų ekipažų automobilius bus galima pamatyti gegužės 30 d., penktadienį, Press ralio starte Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)