Valdas Juozas Vilūnas, 51 metai, TV laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ vedėjas, rinkimų komisijoje – 12 metų:

„Man iš visų įvykių labiausiai įsiminė tai, kaip prieš daugiau nei dešimtmetį vykdavo visureigių bandymai. Tai būdavo tikri bandymai kariniuose Pabradės, Rūdininkų poligonuose, kur sąlygos buvo tikrai sunkios, tekdavo važiuoti per smėlį, įveikti sudėtingas įkalnes ir tuomet labai greitai išryškėdavo, kas yra kas. Nenuostabu, jog po vieno tokių bandymų nusipirkau „Toyota LandCruiser“.

Dabar, deja, tiek patys visureigiai, tiek jų bandymai tapo gerokai švelnesni, miesčioniški. Mat į rinką plūstelėjo automobilių, kurie savo išvaizda primena visureigius, bet yra varomi tik dviem ratais ir niekam tikę net negiliame purve ar sniege.

Tikri visureigiai tapo nykstančia rūšimi ir netrukus juos bus galima įrašyti į „Raudonąją knygą“.
Ypač įsiminė 1999 m. gruodžio 4 d. kai mes Rūdininkuose bandėme visureigius, o Lietuvoje tuo metu siautė uraganas Anatoljus.

Tai buvo kažkas nepaprasto. Įsismarkavusi vėtra ant kelių ir namų vertė medžius, traukė elektros laidus, plėšė pastatų stogus. Vėjo stiprumas buvo iki 145 km/val.

Valdas Juozas Vilūnas
Mes, būdami viduryje miško esančioje smėlėtoje aikštelėje, gal ir nepatyrėme visos šio uragano jėgos, bet vis tiek vaizdas buvo kaip siaubo filme: lūžo medžių šakos, sukosi smėlio stulpai, atrodė, kad iš tiesų dangus su žeme maišėsi. Laimei, jog grįžtant per mišką jokia šaka ant mūsų bandomų automobilių neužkrito, visi sveiki grįžome namo.

Tik vėliau sužinojau, kad tą dieną maždaug 6 metrų aukščio jūros bangos suniokojo Palangos paplūdimį. Ties Palangos tiltu bangos nuplovė kopas net iki 15–18 metrų. Neringoje uraganas nugriovė saulės laikrodį.

Bandydamas automobilius visuomet atsižvelgiu į tai, kaip jis tenkina mano 5 žmonių šeimos poreikius. Pavyzdžiui, ar juo galėčiau su vaikais išsiruošti slidinėti į Italiją?

Salono erdvė, praktiškumas, pačio automobilio ekonomiškumas, kaina man yra svarbūs faktoriai.
Pagal šiuos faktorius man šių metų rinkimuose gerą įspūdį paliko „Kia Carens“. Už 72 tūkstančius litų tai tikrai neblogas šeimyninis automobilis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)