Pernai šis automobilis ne tik laimėjo trečią vietą savo klasėje, bet supersprinto rungtyje už nugaros paliko galingus, nevieną šimtą tūkstantį litų kainuojančius automobilius. Kaip komandos nariai teigė, apginti titulą visada sunkiau, bet ar komanda nusitaikė ir į naujus – neatskleidė.

„Visose rungtyse esame pasiekę rimtų pergalių, bet supersprintas, regis, didžiausia. Būtų gerai, kad ir šiemet iš visų titulų ir taurių gausos išsiskirtų kuris nors vienas, bet kaip bus, matysime vėliau“, – pasakojo vienas komandos vadovų Mantautas Šutinis.

Vis dėlto, komandai teks įveikti trijų dienų maratoną, o senai technikai tai iššūkis, bet kaip pasakojo M. Šutinis, komanda prie to pripratusi.

„Ši naktis buvo ramesnė. Prieš tai buvo daugybė bemiegių. Dabar truputį pailsėsime, o tikrieji darbai prasidės vėliau, per pačias lenktynes“, – kalbėjo komandos vadovas.

Komanda teigė, kad ateinančioms lenktynėms ruošiasi visus metus, vos pasibaigus prieš tai buvusiomis. Vis dėlto komandos darbą pertraukia pasiruošimo kitoms varžyboms darbai. Planinis ruošimasis truko paskutiniuosius pusantro mėnesio, bet komanda nespėjo tinkamai išbandyti automobilio.

Paklaustas M. Šutinis ar numato silpnų taškų „VAZ-2104“ automobilyje, buvo atviras.

„Iš žigulio išspaudėme daug galios, visi agregatai dirba ekstremaliu režimu ir visos vietos gali lūžti. Visgi, automobiliui jau trisdešimt metų. Naturalu, kad gali lūžti bet kuri vieta. Dėl to net esame registravę atsarginį automobilį. Penktą žigulį naudosime kaip atsarginį automobilį, o ketvirtą jei jau rimtas gedimas“, – atskleidė M. Šutinis.

Šiemet komanda į lenktynes delegavo didelį būrį dalyvių ir penkis automobilius. Bet tik keturi iš jų lenktyniaus trasose. Paskutinis komandos įsigytas automobilis daug mažesnis už kitus po servizo zoną laksto radijo bangomis valdoma „Lada-2105 VTFS“ replika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją