Ernesta Globytė padėjo Laurai Fetingienei. Merginos varžėsi „Opel Adam“ silpniausioje iki 1600 kub. cm klasėje.

Indrė Senkutė šturmanavo žurnalistei Ilonai Staškutei - Steponėnei. Jos lenktyniavo „Honda Civic CRX“ automobiliu klasėje iki 1600 kub. cm.

Agnė Vičkačkaitė – Lauciuvienė sėdėjo šalia Ramūno Fetingio. Šis tandemas lenktyniavo galingiausioje virš 2500 kub. cm. klasėje „Kia cee’d GT“ automobiliu.

Indrė Senkutė ir Ilona Steponėnė
Per dvi lenktynių dienas reikėjo įveikti net 18 greičio ruožų, tarp kurių dauguma – slalomo trasos, tačiau dalyvių laukė ir nemažai iššūkių: lenktynės vyko ir kartodrome, ir karinio poligono oro uoste ir net hipodrome.

Nors I. Senkutė pirmą kartą išbandė save šturmano vietoje, ji Ilonai padėjo iškovoti 30 vietą bendroje įskaitoje. „Ne pirmos jaunystės „Honda“ darė viską, ką galėjo ir mūsų tikrai nepavedė, nors vieną greičio ruožą teko finišuoti su duslintuvu bagažinėje“ – juokiasi I. Senkutė.

Ernesta Globytė ir Laura Fetingienė
Kiek geriau sekėsi E. Globytei – jos globotinė L. Fetingienė vos antrą kartą dalyvauja tokiose lenktynėse. Tiesa, Ernesta yra keletą kartų sėdėjusi šturmano kėdėje, tad jai tai nebuvo naujiena. Mažą vos 100 AG, tačiau labai stilingą „Opel Adam“ automobiliuką merginos sugebėjo „atvežti“ iki 23 vietos, aplenkusios daugiau kaip pusę dalyvių. Šis rezultatas leido užimti ir puikią antrą vietą moterų įskaitoje. „Per tas dvi dienas labai susidraugavom su savo „Adomėliu“, kaip jį praminėm, nes jis mielas kaip šuniukas. Jam labai stigo variklio galios, bet finiše pamatę rezultatą maloniai nustebome,“ – pasakoja Ernesta.
Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė ir Ramūnas Fetingis
Geriausiai komandoje pasirodė A. Vičkačkaitė – Lauciuvienė. Profesionaliai ralio šturmanei tai toli gražu nebuvo nauja patirtis, todėl šis ekipažas tikėjosi užimti aukštą poziciją. „Kia cee‘d GT“ turėjo lenktyniauti klasėje iki 2500 kub. cm., bet ji nesusidarė, todėl ekipažas buvo perkeltas į galingiausią klasę. „Mums teko lenktyniauti su galingiausiais ralyje dalyvavusiais automobiliais. Kai kurie jų buvo kone dvigubai galingesni už mūsų 204 AG automobilį. Bet mes puikiai pradėjome lenktynes ir po trijų greičio ruožų pirmavome. Gaila, kad prakirtome ratą ir praradome daug laiko. Būtume galėję kovoti dėl aukščiausių vietų“ – po finišo sakė Agnė.

Ramūno ir Agnės tandemas bendroje įskaitoje liko devintas, o savo klasėje iškovojo trečią vietą.

Po finišo merginos džiaugėsi puikiai praleistu laiku. „Aišku, geriau būtų pačiai vairuoti, bet čia juk žurnalistų ralis, tai prie vairo mūsų niekas neleidžia,“ – juokavo lenktynininkės.

Merginas ralio metu pasiekė ir itin džiugi žinia – pagaliau iš Prancūzijos atvyko jų lenktyninis automobilis, kuriuo jos sieks aukščiausių rezultatų liepos mėnesį vyksiančiose 1000 km lenktynėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)