Nors visas elektromobilių įkrovimo stoteles Lietuvoje galima suskaičiuoti ant rankų pirštų, Susisiekimo ministerija žada, kad jų skaičius didės. Klausimas, kiek kainuoja įrengti vieną tokią stotelę?

Nissan Nordic Europe“ komunikacijos vadovas Baltijos šalims Mindaugas Plukys atskleidė, kad viena greito įkrovimo stotelė kainuoja nuo 20 iki 30 tūkst. eurų. Tiksli kaina priklauso nuo to, kiek standartų atitinka stotelė. Jo nuomone, elektromobilių įkrovos stoteles įrengianti valstybė turi rūpintis, kad jos tiktų visiems elektromobiliams.

„Tikimės, kad ateityje daugės ir elektromobilių, ir jiems skirtų stotelių, bei pavyks sujungti visas Baltijos šalių sostines ir įgyvendinti Latvijos entuziastų iškeltą idėją, kuri vadinasi „Green Baltic highway“. Taip norima įrengti elektromobilių įkrovos stoteles prie kelių, jungiančių Vilnių su Ryga, ir Rygą su Talinu“, – teigė M. Plukys.

TV laidą „Ne vienas kelyje“ žiūrėkite sekmadieniais 17.00 val. per LNK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)