Kevinas yra oficialus naujos specifikacijos „i20 WRC“ automobilio pilotas bandytojas, o oficialiose varžybose prie „Hyundai i20 WRC“ vairo K. Abbringas debiutavo prieš pora savaičių vykusiame Lenkijos ralyje. Gaila, bet debiutas nebuvo labai sėkmingas – po šuolio nuo tramplino jaunasis olandas apgadino savo automobilį ir turėjo smarkiai sumažinti tempą.

Jo tėtis Edwinas Abbringas taip pat yra gerai žinomas ralio lenktynininkas. Jis ir paskatino Keviną imtis šio užsiėmimo. Kevinas nuo mažens susižavėjo šiuo itin azartišku sportu.

Nors šiam sportininkui vos 26 metai, jis jau yra pasiekęs nemažai pergalių. Laimėti, tegu ir savo klasėje, tokiuose raliuose kaip WRC etapai Monte Karle ar Didžiojoje Britanijoje, reiškia tikrai daug. Tačiau „saldžiausia“ Kevinui pergalė – pirmas jo laimėtas JWRC ralis Lenkijoje.

„Pats didžiausias mano pasiekimas iki šiol yra darbas, kurį dirbu dabar. Esu oficialus „Hyundai WRC“ komandos pilotas bandytojas. Apie tai dar prieš porą metų galėjau tik pasvajoti,“ – sako K. Abbringas.

Iki šiol įspūdingiausias automobilis, kurį teko vairuoti Kevinui, yra B grupės „Audi Quattro“. Tai – legendinis automobilis, kuriuo kažkada Akropolio ralį laimėjo Stigas Blomqvistas, ir vienas galingiausių visų laikų ralio automobilių.

Kaip K. Abbringas atsirado „ENEOS 1000 km“ lenktynėse dalyvaujančioje „Domus Lumina“ komandoje? Į šį klausimą Kevinas atsako šypsodamasis.

„Jau po keleto savaičių bus pirmasis asfaltinis pasaulio ralio čempionato etapas ir man tai bus puiki treniruotė. Mano draugas Martynas Samsonas lenktyniauja šiose varžybose ir pakvietė mane tiesiog atvažiuoti. Juolab, kad prieš porą savaičių buvau visai šalia, Lenkijoje, kur dalyvavau pasaulio ralio čempionato etape. Martynas mane kvietė dalyvauti jo organizuotame ralyje Utenoje, bet paskutiniu metu turėjau atsisakyti, nes „Hyundai WRC“ komanda kaip tik tuo pat metu surengė testus. Tačiau komanda man leido dalyvauti „ENEOS 1000 km lenktynėse. Girdėjau, kad čia vyrauja fantastiška atmosfera ir važiuoja puikūs žmonės. Tikiuosi turėsim gerą laiką“, – pasakoja K. Abbringas.

Nors K. Abbringas yra žinomas kaip ralio lenktynininkas, jis turi ir žiedinių lenktynių patirties. Kevinas yra lenktyniavęs „VW Scirocco Cup“ taurės lenktynėse. Be to, jis startavo ir 24 valandų lentkynėse bei dalyvavo klasikiniame Le Mano maratone „Classic Le Mans“.

„Man patinka ir žiedinės lenktynės. Bet kokiu atveju bet kokiose lenktynėse uždavinys yra vienas – kaip galima greičiau nuvažiuoti iš taško A į tašką B. Nesvarbu, ar iki tikslo važiuoji ratu ar paprastu keliu“, – sako K. Abbringas.

Iki šiol Kevinas dar nėra matęs savo automobilio, tad pirmoji pažintis su juo vyks oficialių „ENEOS 1000 km“ lenktynių metu. Sportininkas pažįsta Martyną, o komandos vadovas Bartekas Rubczewskis yra geras Kevino ir jo šeimos draugas.

„Mes visi labai motyvuoti ir aš nekantraudamas laukiu, kada galėsiu sėsti į automobilį“, – sako K. Abbringas, kuris vieną dieną svajoja laimėti pasaulio ralio čempionatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją