Šįkart čia įvyks net 159 pasaulinės premjeros, kurias pristatys daugiau nei 1000 dalyvių iš 35 pasaulio šalių. Net 42 proc. dalyvių – svečiai iš Azijos, tarp jų – ir pirmą kartą dalyvaujantys Tailando bei Indonezijos atstovai.

Šių metų parodos devizas – „Elektromobiliai ir išmanieji automobiliai“. Bene kiekvienas gamintojas savo gamoje turi modelį varomą elektriniu, arba elektriniu ir vidaus degimo motoru. Vokiečių gamintojai teigia, kad iki 2014 metų pabaigos jie pristatys net 16 naujų elektromobilių, o jau 2020 metais vien tik Vokietijoje ketinama parduoti iki 1 milijono elektromobilių ar alternatyviomis jėgainėmis varomų mašinų.

Pirmosios dvi parodos dienos skirtos žiniasklaidos atstovams. Jų šiais metais ketinama sulaukti daugiau nei 10 tūkst., kurie atvyks net iš 96 šalių.

Iki rugsėjo 22 dienos visi apsilankę parodoje galės išbandyti bandymų trasoje net 70 naujų modelių, tarp jų ir 16 elektromobilių. Parodoje bus įrengta speciali vaikams parengta trasa, kur jie galės išbandyti specialiai jiems sukurtus mažus elektromobilius.

Senų automobilių fanai taip pat turės kur paganyti akis. Parodoje bus atskira salė, skirta prieš 30 metų Frankfurto parodoje debiutavusiems modeliams.