Šiemet tarptautinio renginio akimirkas fiksuoja ir keli patyrę fotografai iš trijų Baltijos šalių. Visiems jiems tenka nemenkai pasistengti, kad ratuotos gulbės nevirstų bjauriaisiais ančiukais.

Antrus metus su „TopGear“ komanda dirbantis fotografas Algirdas Venskus ir šiemet prie jo prisijungęs Rytis Petrauskas sutartinai sako, kad pagrindinė sąlyga gražiai nuotraukai užfiksuoti yra aplinka.

„Labai svarbus ir geras apšvietimas. Jeigu tik įmanoma, renkuosi natūralią šviesą“, – sakė A. Venskus.

Jis prisiminė, kad pernykščiam gruodį vykusiam renginiui specialiai įsigijo metro lempą ir dar papildomas dvi blykstes, nes žinojo, jog teks dirbti prieblandoje. Šiemet daugumą įspūdingų kadrų pavyko užfiksuoti esant natūraliam apšvietimui.

„Geroje aplinkoje net ir nedailus automobilis atrodys pribloškiančiai. Taigi, fonas, kompozicija ir spalvos – itin svarbūs faktoriai“, – vardijo fotografas R. Petrauskas. Žinoma, praverčia ir profesionali technika, ypač fotografuojant sutemus ar naktį.

Spalio 5-ąją, sekmadienį, Rytis dirbo unikalioje aplinkoje – Lietuvos liaudies buities muziejuje, kurio teritorijoje įrengtame miestelyje nauji automobiliai lyg buvo sugrąžinti šimtu metų atgal.

„Negražių mašinų nėra. Jas, kaip ir moteris, pasitelkus įvairius triukus, galima nuotraukose užfiksuoti kaip tikras gražuoles. Tačiau, aišku, kiek žmonių, tiek nuomonių šiuo subjektyviu grožio klausimu“, – šypteli Rytis.

Iš 17-kos „TopGear“ apdovanojimų 2015“ dalyvių jis linkęs išskirti „Lexus“ NX ir „Nissan“ modelių – „Qashqai“ ir „X-Trail“ – dizainą. „Man itin simpatiškai atrodo sportiškasis „Renaul Megane RS 275 Trophy“. Manau, kad ir „Jeep Cherokee“ dizaineriai neblogai padirbėjo, nors šis modelis sulaukia ir skeptiškų šypsenų. Įspūdį daro ir trys „Kia“ modeliai“, – vardijo jaunas fotografas.

Jo kolega A. Venskus tikina dar kol kas negalįs įvardyti fotogeniškiausio modelio. „Iki šio bene žaismingiausiai atrodo „Renault Twingo“. Matyt, neveltui nemažai žmonių fotografavosi prie BMW M4 – nuėmus jo stogą, jis pagražėja kelis kartus. Bet automobilis, tiek kainuojantis, privalo būti gražus, – nusijuokė Algirdas. – O jeigu reikia nedailų automobilį nufotografuoti kaip tikrą gražuolį, gali pagelbėti tik graži moteris. Merginos visada gelbėja reikalus“.

Po Lietuvą tris dienas keliavęs „TopGear“ apdovanojimų 2015“ karavanas spalio 6 d. pajudės Latvijos link, o dar po trijų dienų 1300 km žygis baigsis Estijos sostinėje Taline. Čia bus paskelbtas Baltijos šalių metų automobilis ir dešimties nominacijų nugalėtojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)