Paula ir Enel, dvi žavios merginos iš Estijos, keliauja su konkurso dalyviais ir miestuose demonstruoja įvairius eksperimentus, ne tik linksminančius žmones, bet ir raginančius susimąstyti apie saugumo priemones kelyje.

„Pagrindinis mūsų darbas nėra susijęs su automobiliais. Atstovaujame AHHAA mokslų centrą Tartu mieste ir daugiausiai dirbame su mokinukais. Keliaujame ir rodome, kad mokslas – ne vien sausos formulės ir teorija. Matome, kad daug ką iš mūsų veiklos galima pritaikyti ir automobilių pasaulyje, o ypač saugumo srityje“, – pasakojo Enel.

Merginos pasitelkia chemijos ir fizikos žinias ir demonstruoja saugos oro pagalvių galią, rūko pavojų, akinantį tolimųjų žibintų poveikį ir panašiai. Mokslininkėmis-blondinėmis draugiškai pravardžiuojamos merginos nuolat primena aklai nepasitikėti technologijomis.

„Saugos oro pagalvės gali būti pražūtingos. Jos išsiskleidžia 300 kilometrų per valandą greičiu, o jei tuo metu nesegite saugos diržo, pagalvės smūgis gali sukelti smarkias kaklo, nugaros, veido traumas. Visada užsisekite saugos diržą“, – sakė Paula.

Jei net po baisiausių avarijų žaizdos užsitraukia, o randai pranyksta, tai neatsargiai elgiantis su saugos pagalvėmis net menkiausias krepštelėjimas automobilio buferiu gali būti mirtinas. Bet ne vairuotojui, o netinkamai kūdikių kėdutėse pasodintiems vaikams.

„Vaikiškų kėdučių negalima tvirtinti ant priekinės automobilio sėdynės. Po eismo įvykio jūsų automobilis gali būti tik šiek tiek apibraižytas, bet savo vaiką galite prarasti amžiams. Kėdutę galima tvirtinti tik ant galinės sėdynės, o jei kitaip neišeina, įsitikinkite, kad priekinė keleivio pusės oro pagalvė atjungta“, – pridūrė Enel.

Merginos po to patikino, kad saugos pagalvės kasdien išgelbsti šimtus, jei ne tūkstančius, gyvybių visame pasaulyje, tačiau pasitaiko ir tragiškų atveju dėl tokių tokių detalių, kurių lengvai būtų galima išvengti.

Geidžiamesnės už visureigius

Abi merginos „TopGear“ apdovanojimų konkurse nuo pat jo starto Vilniuje gruodžio 10 dieną. Savo eksperimentus jos rodė mūsų sostinėje, Kaune, Klaipėdoje, Liepojoje ir Ventspilyje. Merginos vieningai teigė, kad Lietuvoje publika buvo daug smagesnė nei kur Latvijoje.

„Žiūrovai Lietuvoje buvo aktyvesni nei Latvijoje, o ir bendrauti su jais lengviau. Latviai beveik nekalba angliškai, o su lietuviais neturėjome tokių problemų“, – gyrė mūsų tautiečius Paula.

Vis dėlto mažiausi latviukai gerokai nustebino merginas. Kaskart demonstruodamos saugos pagalvių galią, jos pritvirtina žaislinį automobilį, kuris, detonavus pagalvei, į orą pakyla apie septynis metrus.

„Mes neturime galimybių su savimi vežiotis daugybės tokių žaislų, tad jam nukritus į minią, paprašome jį grąžinti. Liepojoje jį pagavo mažas berniukas, aš bandžiau pasakyti, kad jis jį pasiliktų kaip Kalėdinę dovaną, bet jis atėjo ir atidavė man žaislą. Buvo labai miela. Estijoje vaikai didesni savanaudžiai – apsikabina žaislą ir pradeda spiegti, kad jo neatiduos“, – juokėsi Enel.

Vis tik ne vien maži berniukai iš Latvijos draugiški ir dėmesingi šviesiaplaukėms estėms. Vakarienės metu merginų stalą tiesiog apgula latviškojo „TopGear“ prenumeratoriai. Jos populiarumu nenusileidžia galingiems visureigiams dėl kurių verda didžiausios aistros.

„Buvo daug juokingų situacijų. Pavyzdžiui, vos tik latviai įsikraustė į viešbutį, jie kažkaip iš registratūros išgavo mano telefono numerį. Tai per pusvalandį gavau gal dešimt SMS žinučių“, – pasakojo Enel.

Merginos sakė, kad lietuviai buvo subtilesni, neįkyrūs, bet dėmesys iš mūsų bendrų kaimynų taip pat per daug nevargina.

„Latviukai daug jaunesni, viskas jiems atleistina. Svarbiausia, kad draugiški“, – šypsojosi merginos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)