Tarp jų ir „Hoptrans – Club Port by JR Motorsport“ komandos „BMW M4 Silhuette“. Komanda čiuožykla virtusioje trasoje atsilaikė 2,5 valandos, iki Dainius Matijošaitis automobilio galu pabučiavo įvažiavimą į techninio aptarnavimo juostą saugančius betono blokus.

Išlūžęs galinis kairys ratas nutraukė komandos viltis tęsti nugalėti lenktynėse. Atsarginių detalių „JR Motorsport“ arsenale dar buvo, automobilis buvo pažeistas taip, kad jį suremontuoti ir grąžinti į trasą būtų pavykę tik keliems garbės ratams iki baigsis lenktynės.

Lenktynininkai įsitikinę, kad didžioji dalis avarijų galėjo būti išvengta, priėmus vieną racionalų sprendimą – trumpam stabdant lenktynes.

„Tebunie tai vairuotojo klaida, bet tokioje trasoje lenktynės negali vykti. Po rekonstrukcijos asfaltas tapo labai lygus ir slydus, nepadaryta jokių pralaidų vandeniui, reikėjo lenktynes stabdyti“, – sakė D. Matijošaitis.

Trasoje automobiliai pradėjo čiuožinėti, keliolikos sekundžių intervale ištiško trys konkurencingi automobiliai ir ilgam stojo geltonosios vėliavos fazė.

Prasidėjus avarijų virtinei trasos darbuotojai bandė taisyti padėtį. Kūjais pradėjo laužyti asfaltinius bortelius ties užvažiavimais ir nuvažiavimais nuo viaduko, bet to neužteko – trasa plaukė.

Būtent šioje vietoje D. Matijošaitis ir nesuvaldė automobilio.

„Per patį smarkiausią lietų artėju link užvažiavimo ir matau net bangeles, kiek buvo to vandens. Įvažiavau į jį ir užsuko automobilį“, – pasakojo lenktynininkas.

Į techninio aptarnavimo juostą D. Matijošaitis grįžo sava eiga, bet tik trimis ratais.

„Pirmiausia sveikinu nugalėtojus ir visus kirtusius finišo liniją. Tą padaryti buvo didžiulis darbas ir gaila, kad mums nepavyko jo padaryti iki galo“, – sakė D. Matijošaitis.

Po incidento nuotaika komandoje nebuvo pati geriausia. Mechanikai dėjo didžiules pastangas tiek kurdami automobilį, tiek jį atstatydami po įvykusios avarijos, o lenktynininkai šventės Palangoje laukė visus metus.

Visgi, komandos palapinė netruko prisirinkti draugų ir gerbėjų, prasidėjo vakarėlis. Andrius Jasionauskas stojo prie didžėjaus pulto ir simboliškai parinko Irmos Jurgelevičiūtės dainą „Meilės lietus“.

Vakare komanda patraukė į Klaipėdą, kur iki ryto liejo ašaras savo rėmėjų „Port“ klube.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)