Geriausio laiko autoriumi tapo Joreonas Bleekemolenas, kurio vairuojamas „Porsche 911 GT3 Cup“ beveik 3 kilometrų distanciją nuvažiavo per 1 minutę ir 12,796 sekundės.

Antrą rezultatą treniruotėje pademonstravo „JUTA - KG GROUP” (1:13.408 ) ekipažas su „Porsche Carrera GT3 Cup”, trečią – „HOPTRANS-Club PORT by JR Motorsport” (1:13.832) komanda, važiuojanti BMW M4 bolidu.

Pirmą treniruotę „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandos vadovas Torstenas van Haasterenas vertina puikiai. „Kol kas viskas vyksta pagal planą“, – sako olandas.

- Kaip vertinate šios dienos treniruotę, ką joje akcentavote?

- Treniruotė buvo gera, greita. Kitokia nei tos, kurias mes įpratę daryti. Įvykdėme iš anksčiau pasiruoštą planą. Benediktas buvo greitas, Sebastianas buvo greitas, o Jeroenas buvo absoliučiai greičiausias. Važiavo visi trys pilotai, žiūrėjome, kaip dirba automobilis ir vairuotojai, kaip sustyguotas komandos darbas. Žinome, ką turime patikrinti, tai ir padarėme.

- Ar šiame varžybų etape pasiektas geriausias rato laikas yra svarbus?

- Visada norime būti pirmi. Mes čia tam ir atvykome. Esame profesionalai. Net ir laimėję treniruotę norime būti dar greitesni.

- Greičiausias buvo Jeroenas Bleekemolenas. Kokia jo stiprybė?

- Mano nuomone, jis yra vienas greičiausių GT vairuotojų pasaulyje. Jis niekad lenktynėse nevairavo šio „Porsche 911 GT3 Cup“ bolido, šioje trasoje važiavo pirmą kartą, ir nuvažiavęs tik keturis ratus jis pasiekė geriausią rezultatą. Tai viską pasako apie jį.

- Kuo skiriasi ir kuo panašūs komandos lenktynininkai?

- Broliai Bleekemolenai panašūs strategiškai, su jais dirbu ilgai ir žinau, ką su jais galime pasiekti. Jie yra labai gera kombinacija. Benediktas į „Porsche“ įšoko tiesiai iš ralio, tačiau šiandien nedarė jokių nereikalingų klaidų. Ko mes tikėjomės, tą jis ir įvykdė.

- Koks „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandos potencialas?

- Potencialas, žinoma, yra podiumas. Kai lenktyniaujame, mūsų tikslas vienas – laimėti.

- Ar išduosite, kas už „Porsche“ vairo sėdės kvalifikaciniame važiavime?

- Apie tai su komanda dar nekalbėjome, nediskutavome ir nenusprendėme.

- Kokios jums atrodo šios varžybos? Kokie įspūdžiai?

- Lenktynės skiriasi nuo mums įprastų, t.y. nuo Le Mano ar panašių. Palangos trasa nėra lygi, ji šiek tiek primena ralį (šypsosi), bet tai ir yra šių varžybų specifika, jų grožis. Tie, kurie čia atvyko pirmą kartą, tikrai nesiskundžia. Šalia lenktynių yra daug veiksmo, renginys organizuojamas gerai, organizatoriai labai paslaugūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)