Atnaujinto modelio dizainas dar labiau pabrėžia, kad tai – keturiais ratais varomas automobilis. Pakeistas automobilio priekis – kitokio dizaino grotelės, kurias puošia dvi chromuotos juostos, be to, nauja, žemiau esanti, oro paėmimo anga bei nauji priekiniai žibintai su dienos šviesomis.

„Naująjį modelį konstravome remdamiesi pirmojo modelio patrauklumu bei jo proporcijomis. Modernizavome ir jo tapatybę pabrėžiančius komponentus, pavyzdžiui, groteles. Sustiprinome įspūdį, kad tai – keturiais ratais varomas automobilis, ir tuo pačiu išlaikėme visas naudingas jo ypatybes. Naujasis „Duster“ ne tik įgijo dar tvirtesnį charakterį, bet ir išsaugojo savo pirmtako DNR“, – teigia kompanijos dizaino padalinio vadovas Davidas Durandas.

Ant „Duster“ stogo atsirado bagažinės laikikliai, pirkėjams bus siūlomi naujo dizaino 16 colių ratlankiai. Nauji užpakaliniai žibintai atkartoja priekinių stilių, daugiausia – dėl naudojamos chromo apdailos. Išorinio stiliaus pokyčius užbaigia chromuotas išmetamųjų dujų vamzdis ir naujas ženklas 4WD.

Dideli pasikeitimai viduje

Atnaujintas ir „Dacia Duster“ salonas: pakeistas prietaisų skydas, centrinė konsolė, kuri iš šonų apsupta dviem vertikaliais konstrukciniais elementais.

„Dacia“ teigia, kad su šiuo modeliu dabar taikysis ir į turtingesnių klientų segmentą – automobilio pirkėjai galės rinktis iš keturių naujų apmušalų variantų, įskaitant ir odos apmušalus.

Siekdamas dar labiau pabrėžti „Duster“ galimybes, „Dacia“ klientams siūlo platų priedų asortimentą, kuris leis automobilį pritaikyti pagal savo poreikius.

Tiems, kurie nori dar labiau paryškinti „Dacia Duster“ išorę ir išreikšti jo individualumą, gamintojai paruošė du specialius paketus. Pakete „Adventure“ – į apačią platėjančios ratų arkos ir slenksčių apsauga, o pakete „Off-road“ – glotnios, chromuotos šoninės juostos bei priekinis apsauginis rėmas.

Nauji apsauginiai komponentai „Dacia Duster“ viduje išplečia automobilio panaudojimo laisvalaikiui galimybes. Tai ir apsauginių priemonių bagažinei bei salonui rinkinys, bagažo apsaugos grotelės, kurios įtaisomos tarp bagažinės ir užpakalinių sėdynių, sėdynių užvalkalai. Prie papildomos įrangos – skersinės atramos stogo bagažinei, išlaikančios iki 100 kg svorį, bei pakrovimo lovelis.

Priklausomai nuo apdailos lygio, „Dacia Duster“ yra įrengta universali daugialypės terpės sistema „Dacia MEDIA NAV“, įskaitant ir „Bluetooth“ bei palydovinę navigacijos sistemą. Bazinė daugialypės terpės sistema „Dacia Plug&Radio“, t. y. paprasta ir efektyvi daugialypės terpės sistema, į kurią įeina radijas, MP3 formato grotuvas, „Bluetooth“ jungtis bei telefono komutatoriaus lizdas ir USB jungties lizdai.

Brangesnės versijos turės pastovaus greičio kontrolės sistemą su greičio ribotuvu, atbulinio statymo judesio daviklius, automatinį užraktą ir netgi lauko temperatūros termometrą.

Gamintojų teigimu, buvo pagerinta „Duster“ salono triukšmo izoliacija. Atnaujintame „Dacia Duster“ debiutuoja ir naujas TCe 125 benzininis variklis. Tai yra keturių cilindrų 1.2 turbo variklis su tiesioginiu įpurškimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)