Be to, Vokietijos koncernas „Porsche“ Palangos svečiams bei gyventojams pristatys visą „Porsche“ sportinių automobilių gamą – nuo 911 iki naujojo „Macan“.

„Lenktynės ir „Porsche“ yra neatsiejami, jos neįsivaizduojamos be šių legendinių automobilių dalyvavimo, o dažniausiai – ir pergalių. Taip pat ir kiekvienas „Porsche“ automobilis visų pirma yra sportinis automobilis. Tuo įsitikins ir kurorto svečiai – įprastus „Porsche“ automobilius jie galės išvysti lekiančius trasoje didesniu nei 200 km/val. greičiu ir pamatyti mieste“, – sakė „Porsche“ atstovės Lietuvoje „Prime Auto“ vadovas Jonas Jokštys.

Supažindinti su šiais modeliais lietuvius specialiai atvyksta „Porsche“ instruktorius Janas Kalmaras. Jis jau 12 metų moko valdyti „Porsche“ automobilius ekstremaliomis sąlygomis, pavyzdžiui ant užšalusio ežero, ir dalinasi patirtimi lenktynių trasose. J. Kalmaras lenktyniavo daugiau nei 20 metų ir 2009-2011 m. vadovavo „Porsche“ komandai garsiosiose 24 valandų lenktynėse Le Mane.

Šeštadienį, liepos 19-tąją, vyksiančiose pagrindinėse 1000 km ilgio varžybose „Porsche“ bolidais pergalių sieks dvi komandos: A3000+ klasėje „General Financing - STIHL by Pitlane“ su Benediktu Vanagu priešakyje, pasirinkusi „Porsche 911 GT3 Cup“ automobiliu, ir „Daumantų-Hoptrans-Toverasport“ komanda su „Porsche EBR968“ X1 klasėje.

Nuo 2000-tųjų, kada pradėtos rengti 1000 km varžybos, jose daugiausia kartų triumfavo „Porsche“ automobiliai – net 8 kartus iš 14.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)