Ne tik prisiminti, bet ir kupini ryžto pakartoti 2010 metų sėkmę į Palangą iš Belgijos atvyksta „Mojo Lounge Racing by JR Motorsport“ komanda, kurios lenktynininkai Steve Vanbelingenas, Ward Sluys ir Danielis Colembie neslepia ambicijų pirmiesiems kirsti finišo liniją. Juolab, kad šiemet patyrusių sportininkų iš Belgijos trejetas pajūrio trasoje tramdys jiems gerai pažįstamą, greitą ir galingą „BMW M4 Silhoutte“ automobilį.

Kol kas didžiausia sėkmė šią ekipą Lietuvoje lydėjo 2010 metais, kai ji pirma kirto maratonų lenktynių finišo liniją.

„Atmintyje įstrigo puikus finišas, itin emocingi, šiltai mus sutikę žiūrovai ir Afrikos dykumomis tądien alsavęs Lietuvos pajūrio oras, vidurdienį įkaitęs net iki 35 laipsnių Celsijaus, kai buvo užfiksuotas visų lenktynių Palangoje karščio rekordas. Šiemet, viliuosi taip karštą nebus...“, - prisimena labiausiai patyręs komandos sportininkas S. Vanbelingenas, džiaugdamasis kad tąsyk karštis jiems nesutrukdė laimėti atkaklią ir todėl ypač brangią dvikovą prieš varžovus iš „Oktanas Racing“ ekipos Nemuną ir Nerijų Dagilius bei Robertą Kupčiką.

Lyginant su tais laikais, kai belgai iš Lietuvos išsivežė pirmą pergalę, ekipoje pasikeitė tik vienas lenktynininkas. Prieš ketverius metus kartu su ekipos draugais pergalę laimėjusį Benny Smetsą šiemet pakeitė patyręs 45-erių metų D. Colembie.

Didžiausias Belgijos lenktynininkų ambicijas liudija ir tas faktas, kad jie atsiveža į Palangą du automobilius – be jau minėto dar vieną identišką „BMW M3 Silhoutte“, kuriuo startuos jungtinė Lietuvos-Belgijos komanda. Jos sudėtyje – jauni, ambicingi, pergalių ištroškę ir įvairiose lenktynėse jau spėję pasižymėti 29-erių Dainius Matijošaitis, 27-erių Andrius Jasionauskas ir 25-erių belgas Benoit Dupont.

„Kartais būna, ima ir nukrenta netikėta dovana iš dangaus...“, - rengdamasis atsakingiausiam metų startui teigia D. Matijošaitis. - Ilgai galvojau kokią techniką išvairuoti į 1000 km lenktynių trasą, kol vieną vasario dieną nesulaukiau labai maloniai nustebinusio kvietimo iš Belgijos. Žinoma, beliko tik nuoširdžiai padėkoti, o vėliau dėl palankiai mums susiklosčiusių aplinkybių vieta mūsų „Brum Brum Vitamins by JR Motorsport“ komandoje atsirado ir Andriui“.

Pajėgūs, garsūs lenktynininkai ir greiti, šiuolaikiniai automobiliai – dar vienas šių lenktynių traukos objektas.

1000 km lenktynes rengiančios „Promo events“ vadovas Darius Jonušis džiaugiasi, jog pajėgios svečių iš Belgijos komandos jau baigė tvarkyti paraiškas bei visus kitus varžybų formalumus ir viliasi, kad jų pavyzdys paskatins ir kitus.

„Nors šią ekipą galima laikyti viena iš pagrindinių favoričių, tačiau jų neabejotinai bus daugiau, - įsitikinęs D. Jonušis. – Ambicijų ginti pernykščius iškovojimus neslepia 2013 metų lenktynių laimėtojai - „General Financing-Autopaslauga“ komanda, pernai vairavusi pergalę jiems padovanojusią „Porsche 911 GT3“, prizines vietas iškovojusios ir kitos komandos“.

Didžiausias Baltijos regione automobilių sporto renginys – penkioliktos jų istorijoje 1000 km lenktynės – šiemet Palangoje vyks liepos 16-19 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)