2008 metais lenktynių spaudos centre buvo akredituoti 109 šalies ir užsienio žurnalistai. Tai kol kas didžiausias žiniasklaidos atstovų būrys, bet kada nušvietęs Lietuvoje vykusias bet kokio rango automobilių sporto varžybas.

Suprantama, kad tokio lygio renginyje būtinas patikimas interneto ryšys – jį liepos 10-13 dienomis Palangoje vyksiančiose tradicinėse 1000 km lenktynėse šiemet užtikrins lietuviška IT ir telekomunikacijų bendrovė Telecentras.

Renginio organizatorių ir darbuotojų, lenktynininkų ir žurnalistų reikmėms bus skirtas 100 Mb/s interneto srautas, bus sukurta Wi-Fi ryšio prieiga.

„Renginio sėkmę lemia daug atskirų, iš pirmo žvilgsnio net nereikšmingų dalykų, tačiau dėl ryšio mes esame visiškai ramūs“, – sako 1000 km lenktynių organizatorius, „Promo events“ direktorius Darius Jonušis.

Jo teigimu, patikimas interneto ryšys būtinas organizacinei komunikacijai, operatyviam rezultatų paskelbimui ir ne tik tekstinės, bet ir vaizdinės informacijos viešinimui realiu laiku. Tie, kas negalės atvykti Palangą liepos 10-13 dienomis, išsamiausiai apie lenktynes galės viską sužinoti interneto portale DELFI, kur bus galima stebėti tiesioginę vaizdo transliaciją, rezultatus ir rasti naujausią informaciją iš trasos.

Be interneto, Telecentras užtikrins ir tiesioginės 1000 km lenktynių TV transliacijos signalų siuntimą į LNK televizijos studiją. Šią paslaugą bendrovė teikdavo ir ankstesniais metais Palangoje vykusių lenktynių metu.

„Darbas įvairiuose renginiuose – mūsų kasdieninė duona. Esame išsiugdę aukštos kvalifikacijos specialistų, įvykdome net ir labai sudėtingus užsakymus“, – teigia Telecentro komercijos direktorius Egidijus Ropė.

Įvaldžiusi pažangiausias radijo ir televizijos bei interneto technologijas, mūsų valstybės valdoma bendrovė teikia ne tik įprastas radijo ir televizijos siuntimo ar duomenų perdavimo, bet ir modernias integruotąsias paslaugas. Prieš ketverius metus Telecentras pirmasis Lietuvoje pasiūlė tiesioginių vaizdo ir garso transliacijų perdavimo mobiliuoju 4G internetu paslaugą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją