Kitą savaitę tituluotas olandų pilotas atvyks į Lietuvą ir debiutuos „ENEOS 1000 km lenktynėse“. Prestižiniame Lietuvos autosporto renginyje „Porsche 911 GT3 Cup“ bolido vairą Jeroenas dalinsis su savo broliu Sebaastianu ir lietuviu, komandos lyderiu Benediktu Vanagu.

Prieš lenktynes Olandijos lenktynininkas atsakė į klausimus ir prisistatė Lietuvos automobilių sporto fanams.

- Jeroenai, esate daugiausiai titulų iškovojęs „ENEOS 1000 kilometrų lenktynėse“ važiuosiantis pilotas. Kaip atsitiko, kad toks didelis sportininkas atvyksta į tokią mažą Lietuvą?

- Mano brolis Sebastiaanas su Benediktu nuolat palaiko ryšį ir bendrauja lenktynių Lietuvoje tema. Benediktui pasiūlius vairuoti trise, nusprendžiau prisijungti prie komandos. Tuo labiau, kad tvarkaraštis leidžia tai daryti. Nuoširdžiai džiaugiuosi tokia galimybe.

- Informaciją apie lenktynes susirinkote iš brolio?

- Taip. Jis pasidalino daugybe įdomių istorijų. Iš to, ką girdėjau, susidariau įspūdį, kad laukia pasiutusiai geros lenktynės. Be to, praeityje šiose lenktynėse galėjau važiuoti su „Spyker“ komanda, bet užimtas tvarkaraštis sutrukdė tai padaryti. Šios komandos pilotai taip pat pasakojo daug gerų atsiliepimų. Laukiu, kada visu tuo galėsiu įsitikinti savo akimis.

- Lietuviams nesate labai gerai pažįstamas. Papasakokite, koks jūs esate lenktynininkas?

- Aš vienas labiausiai užimtų pilotų pasaulyje. Lenktyniauju su daug skirtingų automobilių ir daug skirtingo tipo varžybų. Aš mėgstu vairuoti ir tai darau dažnai – apie 35 savaitgalius per metus. Į tai įeina visos didelės ištvermės reikalaujančios varžybos, tokios kaip Le Mano 24 valandų lenktynės ar kiti ypatingi renginiai. Vienas jų – lenktynės Palangoje. Noriu jų savo CV.

- Kas jums, laimėjusiam tiek daug ir solidžių varžybų, važiuojant vis dar teikia didžiausią malonumą? Kas motyvuoja lenktyniauti, kai trasoje praleidote tiek metų?

- Man labai patinka vairuoti automobilį ties galimybių riba. Bet labiausiai man patinka varžytis. Jei lenktynės sudėtingos ar sunkios, laimėjęs jaučiu pasitenkinimą. Aš labai myliu šį sportą, todėl papildomai ieškoti motyvacijos tiesiog nereikia.

- Drauge su jumis Palangoje debiutuos komandos vadovas Torstenas van Haasterenas. Trumpai apibūdinkite, kuo šis žmogus bus naudingas „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ komandai?

- Su Torstenu dirbu labai ilgai. Šiemet drauge dalyvaujame daug lenktynių su „Porsche“ JAV. Jis turi sukaupęs daug patirties ir neabejotinai sustiprins mūsų ir taip tvirtą komandą.

- Interviu Lietuvos žiniasklaidai B. Vanagas sakė, kad jūsų komandos tikslas – pirma vieta. Neabejotinai čia atvykstate lenkti varžovus ir laimėti?

- Jei jau dalyvauju, keliu sau aukštus tikslus. Aš atvykstu į Palangą pergalės. Nenuvertinu priešininkų. Žinau, kad lenktynės bus sunkios, todėl laimėti lengva nebus. Bet mes turime stiprią komandą ir profesionalią sudėtį, todėl visiems būsime sunkiai įkandamas riešutas.

- Pakalbėkime apie nematomą lenktynių pusę. Ar komandos viduje konkuruojate dėl greičiausiai įveikto rato, aplenktų varžovų ir panašių dalykų?

- Esame viena komanda, turime drauge daryti geriausia, ką galime. Dalyvavimas didelės ištvermės reikalaujančiose lenktynėse mane išmokė, kad negalima veltis į papildomas problemas. Svarbiausia – geras rezultatas ir koncentruotas darbas jam pasiekti. Man nesvarbu, kuris vairuotojas komandoje bus greičiausias. Aš tiesiog noriu gero rezultato finiše.

- Ką norite pasakyti Lietuvoje „1000 kilometrų lenktynių“ laukiantiems autosporto fanams?

- Renginyje, trasoje tikiuosi pamatyti daug fanų. Kaip visada, stengsiuosi vairuoti maksimaliai greitai ir laimėti. Tuo pačiu tikiu, kad bus fanų, kuriems bus įdomi mūsų komanda, mūsų pilotai, bolidas. Džiaugsimės galėdami parodyti savo komandą fanams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)