„Maksimalus uždavinys – laimėti šios klasės lenktynes ir mes jam esame pasirengę“, – pasakojo daugkartinis šalies žiedinių lenktynių čempionas R. Čapkauskas.

R. Čapkauskui nebaisūs sunkumai, kuo sudėtingesnė užduotis, tuo įdomiau siekti maksimalaus rezultato. Galbūt todėl jis su malonumu sutiko dalyvauti iš karto dviejų komandų sudėtyje.

Ne tik galingoji „Aquila“, kurią jis vairuos jau trečius metus iš eilės, bet ir „Palanga Visit Apartments“ komandos BMW šiam sportininkui yra puikiai pažįstama.

„Pažįstu šį automobilį kaip nuluptą, juo įvairiose varžybose esu pravažiavęs kur kas daugiau nei tūkstantį kilometrų ir esu laimėję daugelį lenktynių,“ – šypsosi R. Čapkauskas.

BMW M3 automobilis gal ir neatrodo taip įspūdingai kaip konkurentų, tačiau tai nebus ta mašina, kuri ryja konkurentų dulkes. Automobilyje įmontuotas 3,2 l variklis su standartine pavarų dėže. Sportininkai sako, kad taip patikimiau – mašina buvo specialiai ruošiama ilgų distancijų lenktynėms. Automobilis yra ruoštas BMW gamyklos automobilių sporto padalinyje ir kažkada yra lenktyniavęs net Europos kėbulinių automobilių čempionate.

Kiti du šios komandos lenktynininkai gal ir nėra tokie patyrę Palangoje, tačiau stengsis nuo R. Čapkausko atsilikti kuo mažiau. Dabar tiek Tomas Jurevičius tiek ir Vilmantas Audzijonis intensyviai treniruojasi ir dalyvauja ne tokio stambaus kalibro lenktynėse.

„Esu maratonų bėgikas, todėl puikiai suprantu, kad tokio pobūdžio lenktynėse svarbiausia ne vieną ratą pravažiuoti maksimaliu tempu, o tiesiog važiuoti vidutiniškai greitai, neviršijant automobilio ir savo galimybių“, – sakė V. Audzijonis. Anksčiau jis savo jėgas 1000 km trasoje bandė kaip „Porsche“ klubo narys – pernai jis važiavo galingu „Porsche 911 GT3“ automobiliu, tačiau šiemet nutarė lenktyniauti profesionalios komandos sudėtyje.

Praėjusį savaitgalį T. Jurevičius ir V. Audzijonis dalyvavo 40-ies greitų ratų lenktynėse Kazlų Rūdoje. T. Jurevičius ir V. Audzijonis lenktyniavo treniruotėms skirtu BMW automobiliu, nes pagrindinis automobilis jau paruoštas ir laukia kelionės į Palangą.

„Rizikuoti mūsų koviniu automobiliu lenktynėse, kurios nieko nelemia ir kurios mums buvo tiesiog treniruotė negalime, nes jeigu patektumėme į avariją, laiko sutvarkyti automobilį būtų labai mažai“, – sako komandos lenktynininkas V. Audzijonis.

Jau kitos savaitės pradžioje visi trys komandos lenktynininkai išvažiuoja į Palangą ir tikisi aistruolių palaikymo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)