Steve'as buvo tarsi pirmoji kregždė – vienas pirmųjų užsienio sportininkų iš Vakarų Europos. Pirmosiose lenktynėse sulaukęs begalės dėmesio ir šokiruotas puikios lenktynių atmosferos bei draugiškų žmonių, nuo tada belgas čia atvyksta kasmet. Anksčiau jam tai buvo tarsi pramoga, o dabar Steve'as važiuoja čia lyg į antrus namus. Mat prieš pora metų jis čia surado savo gyvenimo draugę.

„Čia labai gera sugrįžti. Visi labai draugiški, linksmi. Man čia patinka atvažiuoti palenktyniauti,“ – sako S. Vanbellingenas.

Nors „ENEOS 1000 km” lenktynes S. Vanbellingenas yra laimėjęs tik vieną kartą, tačiau kiekvienais metais jis kovoja dėl pergalės ir yra tarp favoritų. Ne išimtis – ir šie metai. Tiesa, prieš pat atvažiuojant į Palangą S. Vanbellingenui lenktynėse Zolderyje vos nesibaigė tragiškai. Varžybose užsidegė jo automobilis ir beveik visiškai sudegė.

„Vos spėjau iššokti iš mašinos. Beskubėdamas kažkur užkliuvau ir niekaip negalėjau iššokti iš automobilio. Laimei, viskas baigėsi gerai ir traumų nepatyriau,“ – pasakoja S. Vanbellingenas.

To nepasakysi apie automobilį. Jis beveik visai sudegė ir suspėti atstatyti mašiną iki „ENEOS 1000 km“ lenktynių starto nebuvo jokių šansų. Teko rinktis kitą automobilį.

Belgijos sportininkas su trimis kolegomis šiais metais startuos ne „Silhouette“ tipo automobiliu. Sudegusį teko pakeisti kitu, tačiau ne mažiau greitu BMW M3 GTR.

„Dėl pergalės šių metų lenktynėse kovoti bus labai sunku, bet jeigu viskas klostysis gerai, ant podiumo turėtumėm stovėti,“ – sako Steve'as.

Šiais metais jam talkins taip pat jau ne pirmą kartą Palangoje lenktyniaujantis Ericas Qvickas bei tėvas ir sūnus Dirkas ir Tomas Van Rompuy.

„Svarbiausia – išvengti incidentų ir gedimų. Jeigu to išvengti pavyks, mes tikrai būsime labai arti lyderių“, – optimizmo neslepia S. Vanbellingenas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją