General Financing - STIHL“ komandai, kartu su broliai Nerijumi ir Nemunu Dagiliais bei olandu Sebastiaanu Bleekemolenu, atstovaujantis lenktynininkas, be ginčų, šiuo metu žymiausias sportininkas Lietuvoje. Visų akys į jį nukreiptos ir nuo pat jo pasirodymo Palangos centre, jį apspito būrys žmonių ir nesiliovę prašę autografų ar galimybės nusifotografuoti.

Kasmet laikinai kelyje Palanga-Kretinga įrengiama lenktynių trasa šiemet buvo gerokai pakoreguota. Ji sutrumpėjo 300 metrų, atsirado daugiau aštrių posūkių, paklotas naujas asfaltas. Iš viso trasos ilgis šiemet sieks 2682 metrus. B. Vanago tai negąsdina ir jis tikisi, kad jau po kvalifikacinių važiavimų bus gerai su ja susipažinęs.

„Trasos sutrumpinimas keliais šimtais metrų dienos pabaigoje didelės įtakos nedarys, tačiau yra pasikeitęs asfaltas, trasos konfiguracija. Per treniruotes, manau, paaiškės ir rato įveikimo laikas. Aišku per kvalifikaciją jis dar gerės pora sekundžių“, – kalbėjo B. Vanagas.

Nors 1000 km lenktynėse B. Vanagas startavo ne kartą, su trasa lenktynininkas pažįstamas ne iki galo. Kaip ir su savo nauju automobiliu – „Porsche 911 GT3 Cup“. Jei dauguma kitų lenktynininkų savo automobilius matė mėnesiais stovinčius savo garažuose, į Lietuvą B. Vanago bolidas atplaukė tik užvakar. Tačiau lenktynininkas dėl to taip pat nematė bėdos.

„Treniruotės prasideda tik ketvirtadienį. Visiems vienodos sąlygos ir įtakos tai neturi“, – sakė lenktynininkas.

Pergalę praėjusiais metais B. Vanagui ir komandai atnešė vienas didelis pranašumas – patikimumas. Visas lenktynes jų „Porsche“ važiavo praktiškai be klaidų ir gedimų. Šiemet komanda sės prie dar geresnio, bent jau dokumentuose, automobilio.

„Mes turime tam tikrus naujus sprendimus, kad automobilis būtų dar geresnis. Pats variklis yra šiek tiek mažiau galingas, bet jis yra naujesnis, tai viskas bus gerai“, – nedaugžodžiavo lenktynininkas.

Praėjusių metų nugalėtojų komandos naujas narys – olandas S. Bleekemolenas. Ilgų distancijų lenktynėse didžiulę patirtį turintis sportininkas bus ketvirtas narys komandoje. Didžiausi B. Vanago konkurentai – tituluoti lietuviai: Ramūnas Čapkauskas, Vytautas Švedas ir Deivydas Jocius, važiuosiantys su „Aquila CR1“.

B. Vanagas nemano, kad dalytis vairą bus didelis minusas.

„Manau, ši sinergija su Sebastianu turėtų suveikti. Jis puikiai važiuoja „Porsche“ automobiliais“, – kalbėjo lenktynininkas.

Komandos negąsdina pasikeitusi trasa, automobilis šiemet tobulesnis, o komanda pasipildžiusi profesionaliu „Porsche“ vairuotoju. B. Vanagas ir komanda šiemet, bent jau startuos, užtikrinti.

„Mes turime planą kaip važiuosime. Startuojame ne pirmus metus, iš esmės šios lenktynės yra mums pažįstamos. Manome, kad esame pasiruošę pakankamai gerai, kad pakartotume praėjusių metų rezultatą. Labai džiugina konkurencija. Šiemet yra bent septyni automobiliai pretenduojantys tapti nugalėtojais“, – pasakojo lenktynininkas.

Ketvirtadienį popiet ir penktadienį lenktynininkų lauks treniruotės, o jau ryt nuo 17.50 val. prasidės kvalifikaciniai važiavimai. Lenktynės prasidės šeštadienį 12.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)