„Dynami:t Energy“ komandos mechanikai naktį leido bandydami į BMW kuro baką sukišti kempinę, rašoma komandos pranešime.

Kvalifikacija baigėsi anksčiau laiko

„ENEOS 1006 km lenktynių“ kvalifikacijos metu „Dynami:t Energy“ komanda susidūrė su problema – kai degalų bake lieka mažiau nei pusė, variklis pradeda trūkčioti. Prarandamas greitis. Pravažiavus vos penkis ratus apie problemą iš BMW vairavusio Benedikto Sinevičiaus išgirdęs komandos vadovas Aleksandras Dainys nusprendė jį sustabdyti. Kvalifikacija komandai baigėsi vos prasidėjusi.

„Neverta gadinti technikos prieš lenktynes. Ypač, kai ji reiškia kaprizus. Sustabdžiau Benediktą, kad ta problema nesukeltų ko nors skaudaus. Dabar mechanikai bandys ieškoti, kur slypi bėda“, – dar neįpusėjus kvalifikacijai sakė A. Dainys.

Komandos technikai iki vėlyvo vakaro spėjo išrinkti kone visą „BMW M3“ priekinę dalį. Bet bėdos nerado. Vyriausias mechanikas Giedrius Firantas, puikiai pažįstantis BMW automobilius, mat su tokiu važiuoja Lietuvos ralio čempionate sugalvojo teoriją.

Kempinė į degalų baką

„Automobilio variklis trūkčioja tiesiojoje išvažiuojant iš dešinio posūkio. Šio E46 serijos BMW degalų bakas, montuojamas po galine sėdyne yra dvigubo burbulo formos. Degalų siurblys – dešinėje. Sukant į dešinę kuras perbėga į kairę pusę, ir siurblys jo negauna. Variklis netenka galios“, – paaiškino G. Firantas.

Problema neskausminga, bėdos daug nepridarys, bet lenktynėse gali kainuoti daug brangaus laiko – kai degalų bake lieka mažiau nei pusė, arba automobilis nevažiuos taip greitai, arba reikės labai dažnai stoti piltis degalų. Dėl podiumo A3000 klasėje kovoti žadančiai komandai netinka nei vienas variantas.

Sprendimas – į baką per naktį buvo sukiša kempinė, kuri neleis degalams teliuškuotis. Taip ekipa į degalinę galės sukti tik užsidegus apie tuščią baką perspėjančiai lemputei ir starto finišo tiesiosiose nepraras greičio.

Palankus startas rikiuotės viduryje

Nepaisant vos 5 ratus trukusio komandos kvalifikacinio važiavimo, „Dynami:t Energy“ nariai džiaugiasi – naujokas B. Sinkevičius vos išvažiavęs į trasą sugebėjo pranokti lūkesčius įvažiuodamas antrą geriausią laiką A3000 klasėje.

„Automobilis važiuoja puikiai, jis puikiai valdomas. Jeigu nebūtų trūkčiojęs, būčiau važiavęs dar greičiau. Mechanikams išsprendus šią problemą, manau, galėsime kovoti ir dėl pergalės klasėje“, – įspūdžiais dalinosi B. Sinkevičius, komandai per porą kvalifikacijos ratų iškovojęs 28-tą starto poziciją tarp visų automobilių „ENEOS 1006 km lenktynėse“.

„Startuosime viduryje. Tai yra labai gerai, mat būsime savo vietoje. Priekyje – greitesni ir galingesni automobiliai, kurie prasidėjus lenktynėms nurūks priekin. Už mūsų – lėtesnės komandos, kurios mūsiškio BMW nepavys. Tadas Aganauskas, kuris rytoj pradės lenktynes, iš karto galės važiuoti savo tempu niekieno netrukdomas“, – mintimis pasidalino komandos lenktynininkas Mantas Matukaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)