Laimi komanda

Ne profesionalūs lenktynininkai ar puikiai paruošti sportiniai automobiliai laimi 1000 km lenktynes. Visi Palangos trasoje kažką laimėję sportininkai sutiks - lenktynes laimi komanda. „Alfa Romeo klubas” komanda tuo ir džiaugiasi - į liepos 13 d. startuojančias 1000 km lenktynes jie atvyko su darnia, profesionalia ir per metus puikiai „susigrojusia” komanda.

Prie komandos sportinio „Alfa Romeo GT Diavolo Rosso” automobilio vairo sės trys patyrę „Alfa Romeo klubas” lenktynininkai. Visi iki vieno - prisiekę šios itališkų automobilių markės gerbėjai. Tai Rimvydas Agurkis, Tomas Plaščynskas ir Kastytis „Speed'as” Stankaitis.

Visi iki vieno su „Alfa Romeo” automobiliais susitinka ne tik per lenktynes, bet kiekvieną dieną. Galima sakyti, šie vyrai yra puikiausi šio ženklo ambasadoriai Lietuvoje.

„Patinka mums „Alfa Romeo” automobiliai. Ir kai sumanėme startuoti 1000 km lenktynėse – o tai buvo labai seniai – nekilo klausimų, kokį automobilį pasirinkti. Ar greitas mūsų „Diavolo Rosso”? Tai sprendžia komandos vadovas Mažvydas Jazbutis”, – su šypsenėle veide sako lenktynininkas Rimvydas Agurkis.

Ilgametis komandos vadovas Mažyvdas lenktynių metu spręs, kiek lenktynininkai galės „spausti” greičio iš 305 AG galios „Alfa Romeo” automobilio. Galima nuo starto iki pat finišo bandyti važiuoti „gazas-dugnas” rėžimu, tačiau yra bent tuzinas strateginių elementų, kuriuos vadovas turės apsvarstyti. Tai ir kuro sąnaudos, sustojimai aptarnavimo zonoje, padangų dėvėjimasis.

„Alfa Romeo GT” numeris 5

Trumpai apie „Alfa Romeo GT Diavolo Rosso” automobilį. Po jo variklio dangčiu tūno legendinis, daug simpatijų už gražiausią šešių cilindrų variklio garsą sulaukęs lygiai V6 variklis, kuris galią į priekinius ratus siunčia pro „Bacci Romano” pavarų dėžę.

„Bacci Romano” pagamintos pavarų dėžės vertos atskiro rašinėlio. Nuo 1933-ųjų Italijoje veikianti kompanija puikiai užsirekomendavusi automobilių sporte. Ypač - deriniuose su „Alfa Romeo” automobiliais.

Dešimtmečius Romano šeimos valdoma kompanija negamina nieko kito, tik pavarų dėžes. 1000 km kelias šiems agregatams - vienas juokas.
Visos likusios greito automobilio dalys, pastuksenkime tris kartus į medį, taip pat be didelio vargo turi atlaikyti ilgas lenktynes nesudėtingoje 1000 km trasoje. O jei kas ir nutiks, komandos mechanikai yra pasiruošę gelbėti situaciją. Dienas prie „Alfa Romeo” automobilių leidžiantys vyrai šį sportinį automobilį išmano mintinai.

„Greitas automobilis ne tas, kuris pasiekia trasos įveikimo rekordą. Greitas yra lenktynėse nugalintis automobilis. Tokia štai mūsų strategija – lėkti su galva, nedaryti klaidų ir finišo liniją pasiekti kuo aukštesnėje pozicijoje”, – sako „Alfa Romeo klubas” lenktynių komandos pilotas Rimvydas Agurkis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)