Šis lenktynininkas 2011 metais sulaužė mitą, kad laimėti „1000 km lenktynes“ būtinas galingas „Spyker“, „Ferrari“, „Porsche“ ar “BMW” automobilis. Sportininkas iš Kauno kartu su komandos draugu Arūnu Gransku, sensacingai nutraukę trejus metus trukusią užsieniečių pergalių grandinę, varžybas laimėjo su paties M. Samuičio inžinierių-mechanikų paruoštu „Honda Civic Type R“ automobiliu.

Puikiai Lietuvos ralio sporto gerbėjams pažįstamas sportininkas Martynas Samuitis liepos 15-18 dienomis Lietuvos pajūryje vyksiančiose lenktynėse važiuos drauge su Rimantu Blažulioniu ir Sauliumi Vitkausku. Jie atstovaus naujos sudėties „RIMO“ komandai ir dėl aukštų rezultatų kovos su „BMW 335D“ automobiliu.

M. Samuitis neslėpė, kad pagrindinis lenktynių tikslas – užlipti ant aukščiausios nugalėtojų pakylos, bet, pasak jo, viskas priklausys kaip klostysis varžybos. Lenktynininkas įsitikinęs, kad tokioms varžyboms, neužtenka vien greito automobilio.

„Automobilis yra tik priemonė tikslui siekti. O norint turėti gerą rezultatą yra svarbu ne tik išvystyti maksimalų greitį automobiliu, bet ir reikia sugebėti jį išnaudoti trasoje bei turėti stiprią mechanikų komandą, kuri galėtų greitai pašalinti iškilusias problemas. Juolab, kad „Eneos 1000 km lenktynės“ yra ne kelių kilometrų lenktynės, kur užtenka starto metu atsiplėšti nuo varžovų. Situacija trasoje gali pasikeisti bet kada ir kelių ratų persvara dar negarantuoja pergalės. Pasitikiu komanda, todėl esu įsitikinęs, kad esame pajėgūs kovoti dėl aukščiausių rezultatų“, – sakė vienas „Rimo“ komandos lenktynininkų M. Samuitis.

Rimantas Blažulionis ir Saulius Vitkauskas „Eneos 1000 km lenktynėse“ dalyvaus ne pirmą kartą. R. Balžulionis šiose varžybose lenktyniauja nuo 2005 metų. Kaip teigia lenktynininkas, jį į šias varžybas įtraukė kolega Saulius Vitkauskas. Pastarasis sportininkas nuo pat pirmųjų „1000 km lenktynių“ yra praleidęs tik dvejas šias varžybas. Beje, 2011 metais šis vyrų tandemas R. Blažulionis ir S. Vitkauskas kartu su kolega Vaidu Navicku šiose lenktynėse iškovojo vicečempionų titulą, nuo čempionų Martyno Samuičio ir Arūno Gransko atsilikdami tik 2 ratais.

Rimantui Blažulioniui, Sauliui Vitkauskui bei Martynui Samuičiui, kaip „RIMO“ komandos lenktynininkams, „Eneos 1000 km lenktynės“ nebus pirmosios jų šių metų varžybos. Kaip viena komanda šie vyrai savo jėgas pasitikrino gegužės 29-30 dienomis Olandijoje vykusiose „Hankook 12 H Zandvoort“ ilgų nuotolių lenktynėse.

Ar išsipildys šios komandos tikslai, sužinosime jau liepos 18 dieną Palangos apylinkėse, A11 ir A13 magistralių sankirtoje įsikursiančioje lenktynių trasoje.

Oficialus lenktynių puslapis – www.racing.lt. „RIMO“ komandos naujienas lenktynių dienomis bus galima sekti www.facebook.com puslapio paskyroje „Martin Sport Racing“.