„Wolkswagen Castrol Cup“ lenktynėse sėkmingai rungtyniaujantis R. Kupčikas šiemet lenktynėse neturės kada snausti. Jis lenktyniaus dviem skirtingais automobiliais – galiniais ratais varomu BMW M3 ir priekiniais varomu Honda Civic Type R. DELFI trumpai pasikalbėjo su lenktynininku.

- Kokia nuotaika prieš lenktynes?

- Nuotaika gera, čia atvažiuoji ne tiek palenktyniauti, kiek pailsėti, papramogauti, pabendrauti su kitais lenktyninkais ir komandomis.

- Šiemet lenktyniausi dviem skirtingais automobiliais. Kuris arčiau širdies?

- Sunku palyginti. Vienas varomas priekiu, kitas galu. Man labiau patinka lenktyniauti galiniais ratais varomais, bet, iš kitos pusės, šiemet visą sezoną važiavau priekiniais ratais varomu automobiliu. Su Civiku jau lenktyniavau pernai šiose varžybose, bet dėl techninio gedimo pasitraukėme. Vis dėlto tai konkurencingas automobilis ir mes į jį dedame dideles viltis ir pastangas.

- Koks gedimas ištiko pernai?

Jei neklystu, sugedo velenėlių fazių daviklis. Variklis prarado galingumą ir po kelių valandų lenktynių variklis užsilenkė visai.

- Išsprendėte jį?

- Taip.

- Šiemet įžvelgiate kur gali kilti techninių nesklandumų?

- Čia lenktynės, čia visko gali nutikti ir nieko negali numatyti. Visos silpnos vietos sutvarkytos, nesitikime jokių gedimų, bet jei nutiks koks, tikimės išspręsime vietoje.

- Užteks laiko pailsėti važiuojant dviem automobiliais?

- Jėgų užteks, bet dėl laiko žiūrėsime per pačias lenktynes. Jei teks per abu lakstyti ir plėšytis, nes taisyklės reikalauja, kad po valandos važiavimo valandą ilsėtumeis, galbūt daugiau dėmesio skirsiu vienam automobiliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)