„Kiekvienais metais užduotis laimėti šias lenktynes Palangoje sudėtingėja. Todėl nusprendėme dar labiau sustiprinti komandą. Sebastiaanas turi sukaupęs neįkainojamos patirties ilgų distancijų lenktynėse. Taip pat jis yra lenktyniavęs daugybe skirtingų automobilių. Jo indėlis bus padidinti mums stabilų greitį“, – sakė „General Financing – STIHL by Pitlane“ vienas iš pilotų Benediktas Vanagas.

35 metų amžiaus olandas Sebastiaan Bleekemolen yra daugybės ilgų distancijų lenktynių serijų nugalėtojas ir prizininkas. Sportininkas profesionalo karjerą pradėjo 1996 metais formulėje „Ford“, kurioje tapo šalies čempionu. Vėliau iš formulės sportininkas perėjo į kėbulinių automobilių lenktynių seriją. Sebastiaan Bleekemolen yra gerai žinomas kaip „Renault Clio“ taurės čempionato laimėtojas („Dutch Renault Clio Cup“) 2002, 2004 ir 2011 metais. Taip pat 2003 ir 2009 metais savo lenktynininko karjeroje įsirašė dvi Olandijos žiemos ištvermės čempionato („Dutch Winter Endurance championship“) pergales.

Naujasis „General Financing – STIHL by Pitlane“ komandos pilotas kilęs iš garsios lenktynininkų šeimos. Sebastiaan tėvas – Michael Bleekemolen yra buvęs Formulės 1 lenktynininkas, o brolis Jeroen – taip pat žymus Olandijos lenktynininkas, nugalėjęs daugybėje čempionatų, įskaitant ir pergalę savo klasėje 24 valandų „Le Mans“ serijoje.

1000 km lenktynių dalyvių registracija baigsis šiandien, birželio 30 dieną. Šiuo metu užsiregistravusi yra 41 komanda. Be lietuvių dalyvaus 7 komandos iš užsienio šalių: Latvijos, Estijos, Belgijos, Ispanijos bei Didžiosios Britanijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)