Didžiausia Švedijos profesinė sąjunga „Unionen“ šiemet „Telia“ pripažino LBGTQI (lesbiečių, gėjų, biseksualių ir translyčių asmenų) bendruomenei draugiškiausiu darbdaviu. Toks įvertinimas bendrovei skirtas už tvirtą požiūrį ir veiksmus, ginant LGBTQI teises net tose šalyse, kur jų apsauga susiduria su dideliais iššūkiais.
„Telia“ pripažinta draugiškiausiu darbdaviu LGBTQI bendruomenei
© Organizacijos nuotr.

„Unionen“ LGBTQI apdovanojimas kasmet skiriamas bendrovei, kuri rodo pavyzdį ir siekia užtikrinti kokybiškas ir vienodas darbo sąlygas visoms visuomenės grupėms, nepriklausomai nuo jų seksualinės orientacijos, lytinės tapatybės ir lyties išraiškos.

„Telia“ šiais metais titulą pelnė už aktyvius veiksmus ginant LGBTQI asmenų teises bei iniciatyvą surengti virtualų „Pride“ renginį dėl pandemijos atšaukus fizinius renginius visame pasaulyje. Visų šalių „Telia“ darbuotojai ir visuomenė buvo kviečiami dalyvauti internetiniame renginyje, kartu švęsti įvairovę ir daugiau sužinoti apie LGBTQI teises puoselėjančias darbo vietas. Tai siuntė svarbią žinią, ypač tose šalyse, kuriose nėra efektyviai užtikrinamos šių asmenų teisės.

Be to, daugelyje šalių, įskaitant Lietuvą, „Telia“ inicijavo vietines veiklas, skirtas palaikyti LGBTQI teises. Šią vasarą Vilniuje, ant Baltojo tilto, buvo atidengtas unikalus gatvės meno kūrinys – vaivorykštės spalvų trimatis piešinys, praeivius kviečiantis „Pasinerti į meilę“ (angl. „Fall in love“). Apie 25 kvadratinių metrų plotą užimančio piešinio kūrybinę idėją pasiūlė „LinkMenų fabrikas“, o įgyvendino menininkas, skulptorius Mindaugas Tendziagolskis. „Telia“ Lietuvoje taip pat yra „Įvairovės chartijos“ ambasadorė.

„Skatiname lygybę, įvairovę ir įtrauktį Lietuvoje ir tam renkamės įvairias priemones – apie tai daug diskutuojame įmonės viduje, taip pat raginame į šiuos klausimus dėmesį atkreipti žiniasklaidą, visuomenę. „Unionen“ LGBTQI apdovanojimas yra svarbus visai „Telia“ grupei. Jis liudija, kad mūsų pozicija už atvirą visuomenę yra matoma ir girdima tarptautiniu mastu“, – sako „Telia“ komunikacijos vadovė Birutė Eimontaitė.

„Unionen“ siekia skleisti žinią apie gerus pavyzdžius, kad daugiau žmonių galėtų patekti į tokias darbo vietas, kur kiekvienas gali būti savimi. Garsiai pasisakyti už LGBTQI asmenų teises dabar yra svarbiau nei bet kada anksčiau, o kai tvirtos pozicijos šiuo klausimu laikosi didžiosios kompanijos, tai tampa naudinga tiek darbuotojams, tiek visuomenei. Labai malonu šių metų apdovanojimą įteikti „Telia“ komandai“, – sako Marina Åman, „Unionen“ antroji viceprezidentė.

LGBTQI apdovanojimas yra kasmetinė didžiausios Švedijos profesinės sąjungos „Unionen“ LGBTQI bendruomenės įtraukimo į darbovietę šventė. Nuo pat 2011 m. organizacija kiekvienais metais apdovanoja darbdavį, kuris savo darbuotojus vertina vienodai, juos įtraukia į veiklą, nepriklausomai nuo jų seksualinės orientacijos, lytinės tapatybės ar lyties išraiškos.

Respublikinę Šiaulių ligoninę atvežta didžiulė labdara

Koncernas SBA gydymo įstaigai dovanojo 15 elektrinių reanimacinių funkcinių lovų su...

„Rimi“ pradeda prekybą nepakuotomis švaros ir higienos prekėmis (3)

Vadovaujantis tvarumo principais bei atsižvelgiant į augantį pirkėjų, siekiančių puoselėti...